· 

Australië: een waar paradijs

Door: Iris de Jong

Het land dat is gelegen op het kleinste continent van de wereld, de kangoeroes, de Aboriginals, het eeuwige genieten en de veelzijdigheid: Australië. Het is uiteraard een tijd reizen, maar als u er eenmaal bent, is die reis het meer dan waard. Bent u nieuwsgierig geworden? Reis dan alvast mee 'down under'  naar de mooiste plekken van Australië!

Diversiteit

Australië staat bekend als een groot land met allerlei verschillende soorten klimaten. Het bijzondere hieraan is dat u het gevoel heeft dat u zich ieder moment weer in een ander land bevindt. Deze bestemming staat bekend om zijn unieke combinatie van flora en fauna. De schatting is dat zich hier meer dan 1 miljoen verschillende planten en dieren bevinden. Juist om ervoor te zorgen dat Australië zijn diversiteit behoud, zijn er verschillende Nationale Parken over het hele land verspreidt die ieder weer totaal anders zijn. Zo kunt u regenwouden met indrukwekkende rivieren bewonderen, maar ook glooiende heuvellandschappen. Voor de natuurliefhebber is dit echt een droombestemming.

Bijzondere verschijningen

De kangoeroes zijn natuurlijk hét visitekaartje van Australië. Hiervan leven maar liefst 180 verschillende soorten in dit land. Juist omdat er verder haast geen roofdieren zijn, hebben de buideldieren zich erg goed kunnen ontwikkelen. Naast buideldieren zijn er ook nog andere indrukwekkende dieren te vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van het vogelbekdier? Een hele bijzondere verschijning met de snavel van een eend en de staart van een bever. Ook is de dingo hier te zien. Dit is een hond die waarschijnlijk afstamt van de Indische Steppewolf. Maar dat is nog niet alles, want ook ziet u hier een flying fox, wat een vleermuis is met een roodharig lichaam. Bent u ook nog geïnteresseerd in andere dieren? In Australië bevinden zich maar liefst 650 verschillende soorten vogels en vissen.

Paradijselijk

Australië mag met recht een paradijs genoemd worden. Fraser Island is een locatie die u beslist een keer met eigen ogen gezien moet hebben. Dit is het grootste zandeiland ter wereld en een echte paradijselijke plek te noemen met haar azuurblauwe zee met tropische regenwouden, eucalyptusbomen en schitterende stranden. Deze locatie is niet voor niks opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

Houdt u van diepzeeduiken? Dan moet u het grootste koraalrif ter wereld echt een keer bezoeken, namelijk The Great Barrier Reef. Dit koraalrif is maar liefst 2.000 kilometer lang en bevindt zich voor de kust van Queensland.

 

Wellicht heeft u er weleens van gehoord, Ayers Rock, een van de bekende toeristische bestemmingen van Australië. Het is een reusachtige rotsformatie die voor de lokale Aboriginals een belangrijke religieuze plaats is. Alle delen van de rotsen hebben een bijzondere betekenis voor hen. Dat wist u vast nog niet! 

Flora, fauna en cultuur in Sydney

Houdt u van natuur, maar ook van cultuur? Dan raden wij u ook zeker aan om een bezoek te brengen aan de oudste stad van Australië, namelijk Sydney. Buiten de prachtige flora en fauna, is er op cultureel gebied ook voldoende te beleven. De stad ligt in het Zuidoosten en wordt ook wel New York in het klein genoemd. Dit is niet voor niets, want het heeft dezelfde rechthoekige indeling, met mooie parken gelegen aan het water. Daar houdt de vergelijking dan ook wel op, want waar New York heel gehaast is, staat Sydney bekend om de relaxte en vooral ontspannen sfeer. Er is één bezienswaardigheid die u echt een keer bezocht moet hebben, namelijk het beroemde Sydney Opera House. Het Sydney Opera House ook een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst bemachtigd. 

 

Maar er is meer...

Er is nog zoveel meer te zien en te beleven, maar het echte Australië ontdekt u pas, wanneer u zelf het echte gevoel van Australië heeft ervaren. Wanneer u deze prachtbestemming met eigen ogen heeft gezien, snapt u waarom velen hier zo enthousiast over zijn. Zet deze bestemming op uw 'bucketlist', ervaar en ontdek alle mooie plaatsen. Tot die tijd, kunt u alvast dromen over dat wat dit paradijs u allemaal te bieden heeft.

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.