· 

Citytrips: De gezelligste kerstmarkten van Europa!

Door: Iris de Jong

Het is bijna tijd voor de gezelligste maand van het jaar, namelijk december met aan het einde van de maand de gezellige Kerstdagen. Samen met familie en vrienden de leukste momenten ervaren en de mooiste verhalen delen. Voor velen blijft het niet alleen bij de Kerstdagen, maar speelt de voorpret ook een grote rol. De Kerstboom in huis halen en het huis versieren. De drukke activiteiten rondom de Kerst zijn al een extra ervaring. Maar wie niks wil missen, en alles uit deze periode van het jaar wil halen, zijn de kerstmarkten een aanrader. Daarom nemen wij u deze keer mee langs vier mooie en gezellige kerstmarkten in Europa, waardoor de voorpret naar de gezelligste periode van het jaar gegarandeerd onvergetelijk wordt!

In Europa bevinden zich de prachtigste steden, maar rond de Kerstperiode wordt er extra uitgepakt. De bruisende steden, worden een soort kleine dorpjes, met knusse huisjes en een heel gezellige sfeer. Dankzij het feit dat zich in heel Europa de steden opbloeien in de meest gezellige en onvergetelijke kerstdorpjes, is het lastig om de leukste kerstmarkten te rangschikken, desondanks zorgen de vier onderstaande kerstmarkten gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring!

Brugge

Dichtbij huis is een prachtige kerstmarkt op een hele knusse locatie in het centrum gelegen. Brugge is van zichzelf al één van de mooiste steden van Europa met haar middeleeuwse straten en smalle steegjes, maar rond de kerstperiode ontpopt deze stad zich tot een magische plaats. Met de meest sfeervolle kerstverlichting, een grote kerstboom, de gezelligste kraampjes met de leukste souvenirs, een grote schaatspiste en een warme kop glühwein, beleeft u Brugge op haar mooist! De verschillende verlichte winkelstraten nodigen u uit om ook daar het ultieme kerstgevoel te beleven. Daarnaast maakt het jaarlijkse IJsculpturenfestival uw bezoek helemaal af! Kortom: genoeg redenen voor een bezoek aan Brugge in deze gezellige periode.

Londen

Deze stad staat voor velen het hele jaar door al in de top vijf steden die toeristen graag bezoeken. Met Kerst wordt er net dat beetje extra magie toegevoegd en wordt de stad in de koude periode getransformeerd naar een stad vol warmte en gezelligheid. De knusse kerststalletjes, de verlichte winkelstraten en een heus winter wonderland in het beroemde Hyde Park, maken de kerstbeleving compleet. Daarnaast vormt de 135 meter hoge Londen Eye het middelpunt van deze sprookjesachtige kerstmarkt. Combineer al deze ervaringen met de andere hoogtepunten van Londen en de de Kerst kan hier echt beginnen!

Düsseldorf

Voor wie in Duitsland wil gaan kerstshoppen, is Düsseldorf een echte aanrader. Op zes verschillende pleinen zijn een tal van kraampjes te vinden met ieder een eigen thema. Zo staan in het centrum de oude ambachten centraal en hebben de kraampjes aan de Flinger Strasse veel weg van de traditionele huizen van Düsseldorf. Bij weer een andere kerstmarkt, Gustaf Grundgens Platz, is een grote ijsbaan geplaatst voor het echte wintergevoel. Daarnaast vindt u naast de Glühwein op deze kerstmarkten ook nog typische Duitse lekkernijen, zoals flamkuchen, reibekuchen, brezels en knoedels. Combineer dit kerstuitstapje ook gelijk met een bezoek aan de vele winkelstraten, want voor winkelliefhebbers is Düsseldorf een waar shopwalhalla en breng een bezoek aan Altstadt, het oude historische centrum dat in het hart van Düsseldorf te vinden is, en waar u ook meerdere historische gebouwen ziet, zoals het Rathaus, de St. Lambertus Basiliek en de Andreaskirche. Er is maar genoeg te beleven en ontdekken in deze prachtige stad, maar rond de kerstperiode is deze stad op haar mooist! 

Wenen

Als er één stad is die groots uitpakt met Kerst is het Wenen wel. Deze stad houdt het niet bij slechts één kerstmarkt, maar heeft er meer dan tien. Deze markten zijn niet alleen populair onder de toeristen, maar u vindt hier ook veel lokale inwoners die kerstinkopen doen. De bekendste kerstmarkten bevinden zich bij Schloss Schönbrunn en op de Rathausplatz. Desalniettemin heeft iedere kerstmarkt zijn eigen charme en karakter, waardoor iedere gedeelte in de stad zich manifesteert als een unieke plek om te bezoeken. De markten zijn groots opgesteld, waard00r het geen enkel moment saai wordt. Toch even wat anders dan de kerstmarkten? Ontdek dan Wenen op haar mooist tijdens deze donkere dagen en bezoek andere hoogtepunten, zoals Stephansdom en het MuseumsQuartier.

De ultieme kerstbeleving!

Natuurlijk zijn er nog veel meer plaatsen in Europa die zich in deze periode transformeren tot een waar kerstparadijs. Er zijn verschillende reisorganisaties die kerstreizen aanbieden om deze steden per bus te bezoeken. U kunt er natuurlijk ook zelf met de auto heengaan en in een leuk hotel ter plaatse overnachten, zodat u naast de kerstmarkten eventueel ook nog culturele bezienswaardigheden kunt bezoeken. Nieuwsgierig geworden? Wij helpen u maar al te graag verder met een onvergetelijke citytrip waar u de ultieme kerstbeleving ervaart!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.

Benieuwd naar andere de andere blogs, zoals die van Zuid-Afrika, Kreta of Jamaica?  Klik dan hier!