· 

Noorwegen: op naar een magische winter!

Door: Iris de Jong

Wilt u een winter om nooit meer te vergeten? Waar u tijdens een safari met husky honden Noorwegen op zijn mooist ziet? Heeft u altijd al eens het Noorderlicht met eigen ogen willen aanschouwen? Even aan de drukte willen ontsnappen en de onbegrensde vrijheid voelen die dit land kenmerkt? Dan is het hoog tijd om een bezoek te brengen aan Noorwegen, terwijl het land gehuld is in een dikke laag sneeuw. 

Genieten, natuur, cultuur en activiteiten zijn de ingrediënten voor een vakantie naar Noorwegen. Op slechts een kleine anderhalf uur vliegen, komt u op een plek die bekend staat om haar ongerepte natuur die dit land in alle vier de seizoenen op haar best laat zien. In de lente ziet u Noorwegen ontwaken na een lange winter, terwijl de bomen en bloemen in bloei staan en het smeltwater door middel van watervallen van de bergen stort. De zomer wordt gekenmerkt door de middernachtzon, waardoor de zon 24 uur per dag aanwezig is en er een indrukwekkende rode gloed te zien is. De herfst laat zich zien door de prachtigste herfstkleuren op de bergen. Maar als u in de winter naar Noorwegen reist, wordt dat absoluut een belevenis die u nooit meer zult vergeten! 

Een echte winterse huskytocht

De huskysafari is dé manier om Noorwegen op haar mooist te zien. Ga zitten, leun achterover en laat u leiden door de husky honden, terwijl u een gevoel van rust over u heen krijgt. De drukte van het alledaagse leven maakt plaats voor echt genieten. Het enige wat u hoort is het geknisper van de sneeuw en het enthousiaste geblaf van de husky honden. Tijdens de tocht ziet u de Noorse ongerepte natuur in een dikke laag sneeuw. Vaak start de safari met het kennis maken met de honden en daarna mag u ze vaak zelf voor de slede spannen. Deze sledetocht staat garant voor een onvergetelijke winterbeleving. Een absolute aanrader dus!

Naast huskysafari's zijn er ook nog andere activiteiten met dieren die deze bijzondere reis compleet maken. Wat dacht u van een tocht met rendieren of ijsvissen? En dat terwijl u ook  kennis maakt met de Sami's, een van oorsprong nomadisch volk, dat alleen in Lapland leeft. In Noorwegen bevindt zich het grootste deel van de Sami's . Alleen zij mogen rendieren houden, waardoor u tijdens een tocht direct meer over dit bijzondere volk te weten komt. Van oorsprong zijn zij erg gericht op jagen, waardoor u ook voor ijsvissen bij hen aan het juiste adres bent!

Schitterende fjorden

In het westen van Noorwegen ziet u een van de absolute hoogtepunten, namelijk de Noorse fjorden. De fjorden zijn onlosmakelijk verbonden met dit land. Een fjord is een dal dat bestaat uit gletsjers, vaak met steile hellingen, die zo het binnenland instroomt. Bij een bezoek aan dit gebied, valt u van de ene in de andere verbazing. Dit gevarieerde landschap is zo uniek, dat UNESCO dit natuurgebied beschermd. Elke fjord is anders en kan op een andere manier bewonderd worden. Zo zijn ze prachtig te bewonderen vanaf het water, maar op de bergen en gletsjers is het ook mogelijk om een wandeling te maken onder leiding van een gids, waarbij u schitterend uitzicht heeft op de fjorden. Wilt u een echte onvergetelijke ervaring in de Noorse Fjorden? Ga dan op fjordsafari! U gaat dan met ongeveer 85 kilometer per uur razendsnel over het gladde ijs met om u heen de immens grote bergen, terwijl de gids langs de mooiste fjorden racet, zoals het Geriangerfjord die bekend staat om de hoogste watervallen en het Sognefjord die als het langste fjord wordt gezien. Dit is misschien wel de meest bijzondere manier om de fjorden te bezichtigen.

Natuurlijke lichtshow

En dan is er natuurlijk nog dat andere natuurfenomeen, waarvoor velen naar onder andere Noorwegen reizen in de wintermaanden, namelijk het Noorderlicht. Wilt u dit met eigen ogen zien? Dan heeft u in de wintermaanden in Noorwegen een hele grote kans deze te zien. In principe is het licht in deze periode door het hele land te zien. Omdat er weinig zonlicht te bekennen is, wordt het soms al aan het begin van de middag waargenomen. Het Noorderlicht is altijd anders van kleur, wat het nog specialer maakt. Voor de natuurliefhebbers een absolute must om een keer gezien te hebben. 

Een magische ervaring

Een vakantie in de winter staat garant voor een magische ervaring die u niet snel zult vergeten. De combinatie van tochten die het echte wintergevoel versterken in combinatie met de prachtigste natuur. Dit alles zorgt ervoor dat u echt voor even alles los kunt laten en de focus ligt op echt genieten, Ervaar het zelf!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.