· 

Zuid-Afrika: een onvergetelijke ervaring!

Door: Iris de Jong 

Wakker worden van het gebrul van een leeuw in de vroege ochtend. Kijken naar Kaapstad vanaf de Tafelberg. Luisteren naar de woeste zee bij Kaap de Goede Hoop. Het proeven van de wijnen uit Stellenbosch. En niet te vergeten, het voelen van de Afrikaanse energie. Er is één bestemming die u dit allemaal biedt, namelijk Zuid-Afrika.

Het land met vele gezichten

Het is haast niet voor te stellen hoeveel er in dit land te beleven is. Gelukkig is Zuid-Afrika uitermate geschikt voor een rondreis, waardoor u in korte tijd zoveel mogelijk van het land kunt ontdekken. Ondanks dat u tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika veel ontdekt, lijken de dagen soms wel weken te duren. De verschillende bergachtige gebieden, de indrukwekkende meren en natuurlijk de wildernis. Maar er is meer dan dat. De kustlijnen bestaan uit parelwitte zandstranden die niet alleen geschikt zijn voor een dag zonnen op het strand, maar ook voor de watersporten. Daarnaast kunt u bij een van de grootste kustlijnen bij Hermanus in bepaalde gebieden van het jaar ook nog walvissen spotten. Alsof dat nog niet genoeg is, staat dit Afrikaanse land ook nog eens bekend om de diverse cultuur. Kortom, genoeg te beleven, zien en ervaren.

Historie

Naast dat een bezoek aan Zuid-Afrika heel indrukwekkend is, waant u zich ook in zich ook in een stuk historie. Wie aan Zuid-Afrika denkt, denkt aan Nelson Mandela. De oud-president die – zelfs na zijn dood- nog een heel belangrijke rol speelt in het leven van de gemiddelde Zuid-Afrikaan. Daarom is het zeker de moeite waard om tijdens een bezoek aan deze prachtige bestemming in zijn voetsporen te treden. Ervaar zijn leven in gevangenschap door een bezoek aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela achttien jaar van zijn leven doorbracht. Vanaf het Waterfront in Kaapstad is het slechts een half uurtje varen. Tijdens deze tocht kunt u direct genieten van het prachtige uitzicht op de Tafelberg. 

Wijnvelden

Naast alle bezienswaardigheden, biedt Zuid-Afrika nog meer. De namen Stellenbosch en Franschoek klinken u misschien wel bekend in oren. Dit zijn twee plaatsen met bekende wijngaarden. Aangezien Zuid-Afrika het bekendste land is dat wijn produceert en velen er enthousiast over zijn, is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan een van deze wijngaarden. Inmiddels beschikt dit land over maar liefst 100.000 hectare aan wijnvelden. Dat is keuze genoeg!

The Big Five

Een reis naar Zuid-Afrika is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek gebracht te hebben aan een wildpark, waar u The Big Five kunt spotten. Deze term komt oorspronkelijk bij de jagers vandaan. Zij zagen het vangen van deze grote dieren als een enorme klus. Als het ze gelukt was, ontvingen ze respect. Helaas wordt er nog veel op de Big Five gejaagd, maar in veel verschillende gebieden kunnen ze beschermd leven, waardoor stroperij tegengegaan wordt. Vandaag de dag is het vooral een uitdaging om The Big Five tijdens een safari te spotten. Waarom? Omdat slechts 1% van de bezoekers ze ziet.

 

Het bekendste park waar u The Big Five kunt zien is het Kruger Park, waar u meerdere dagen kunt verblijven, zodat u optimaal kunt genieten. Er kan ook gekozen worden om in de buurt van Kaapstad op safari te gaan. Hier vindt u Game Lodges die op maximaal twee uur afstand van Kaapstad liggen. Ideaal om tijdens een rondreis een korte safari te doen.

Zuid-Afrika biedt nog veel meer!

Dit was slechts een greep uit het scala aan mogelijkheden dat Zuid-Afrika als reisbestemming te bieden heeft, Twijfelt u nog om naar dit prachtige land te reizen? Niet doen! Een reis naar Zuid-Afrika wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.