· 

Jamaica: veel meer dan reggae alleen

Door: Iris de Jong

De vele tropische stranden, rum, rasta en niet te vergeten de reggae van Bob Marley, zijn bekende kenmerken van Jamaica. Maar dit Caribische eiland biedt zoveel meer dan dat. Daarom wordt het hoog tijd om u meer te vertellen over de minder bekende pareltjes die te vinden zijn op Jamaica. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Zon, zee én het unieke binnenland

Wilt u meer dan alleen zon, zee en strand? Tijdens een reis naar Jamaica, is een bezoek aan het binnenland zeer zeker aan te raden. Landinwaarts zijn de prachtigste plekken te vinden. Hierbij kunt u denken aan verschillende bijzondere Nationale Parken, watervallen, groene bergen, suikerrietplantages en tropische regenwouden. Daarnaast zijn er maar liefst 250 verschillende exotische vogelsoorten te vinden, maar ook veel verschillende soorten tropische planten. In het binnenland ziet u de prachtigste landschappen, hoort u de geluiden van vogels om u heen, maar het meest bijzonder is de authentieke sfeer die u voelt. Dat komt mede doordat u in het binnenland ziet hoe de inwoners leven, en daardoor ook daadwerkelijk de cultuur van de lokale bevolking meekrijgt. 

 

Adembenemend mooi

Jamaica beschikt over een aantal hele mooie nationale parken die u absoluut niet mag missen. Eén van de parken die zeker de moeite waard is om te bezoeken, is het Blue & John Crow Mountains National Park. Maar waarom is juist dit park zo bijzonder? Voor Jamaica is het een extra uniek park, omdat dit het eerste nationale park is dat behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het wordt geprezen om zowel haar cultureel als natuurlijk erfgoed. De Blue Mountains is de meest uitgestrekte bergketen van het Caribisch gebied. De bergen danken haar naam aan de altijd hangende mist, waardoor deze een blauwe kleur krijgen. Ze zijn in het oosten te vinden. Bovendien kan de natuurliefhebber zijn geluk hier niet op met de vele planten -en vogelsoorten.

 

Black River

Voor wie van een stevige wandeling of boottocht houdt, is de Black River een absolute aanrader. Het is gelegen in het zuidwesten van Jamaica. Naast dat dit één van de oudste steden is die het eiland kent, grenst Black River ook direct aan de gelijknamige rivier. De rivier Black River is één van de langste rivieren van Jamaica. Zoals de naam al zegt, is de rivier zwart van kleur. Dit komt niet doordat het water zwart is. Integendeel. Het water is namelijk heel helder, waardoor u de wereld onder water van bovenaf meekrijgt. De rivier ziet er zwart uit doordat de bodem een zwarte kleur heeft. Het is mogelijk om langs de rivier de mooiste plekken van de stad te bewandelen. Maar u kunt hier ook een boottocht maken over de rivier, waardoor het tevens mogelijk is om pelikanen en krokodillen te zien. Voor de echte waaghalzen is het een uitdaging om te raften op de Black River. 

Lichtgevend water

Tot slot is er nog iets wat u met eigen ogen gezien moet hebben wanneer u op dit prachtige eiland bent, Jamaica is namelijk één van de weinige plekken op aarde waar de zee licht geeft in het donker. Daarom zijn er verschillende excursies op het eiland die het mogelijk maken om, wanneer het donker is, een boottocht te maken. Ook is het tijdens deze excursies mogelijk om zelf het water in te gaan. Hierdoor kunt u door het lichtgevende water de mooiste vissen naast u zien zwemmen. Kortom: een hele bijzondere ervaring. De video hieronder laat zien hoe speciaal dit is.

Zeer divers 

Het is duidelijk dat Jamaica niet alleen geschikt is voor zon, zee en strand, maar ook hele bijzondere plekken kent die ook absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Heeft u interesse, maar wilt u ook de stranden niet missen? Combineer dan uw reis, want Jamaica is hoe dan ook meer dan reggae alleen!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.