· 

Singapore: The Lion City

Geschreven door: Iris de Jong

Een stad met meerdere gezichten, vol verscheidenheid en indrukwekkende culturen. Als er één stad is waar u zich geen enkel moment hoeft te vervelen, dan is het wel Singapore. Deze hypermoderne Aziatische stad staat vol met imposante gebouwen en heeft hierdoor een heel indrukwekkende skyline. U kunt hier heerlijk eten, eindeloos ronddwalen en genieten van de mooiste verhalen die schuilen achter de even zo bijzondere bezienswaardigheden. Singapore, afgeleid van de naam die Stamford Raffles de stad gaf, Singapura, betekent letterlijk leeuwenstad. Bent u er klaar voor om deze bijzondere stad te verkennen?

Over Singapore

Singapore is één van de modernste en welvarende steden ter wereld. De stad ligt in het zuidoosten van Azië en is verdeeld over 63 eilanden tussen Maleisië en Indonesië. Vroeger heette Singapore Tasmask. Dankzij de vrij strenge regelgeving, is Singapore vooral ook een veilige en schone stad om in te wonen, werken en bezoeken. Vuil op straat gooien is absoluut verboden in Singapore, waardoor ze ook wel de schoonste stad van Azië wordt genoemd. Voor veel reizigers die een reis richting Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland plannen, vormt Singapore een tussenstop op de lange reis. Daarom maken veel mensen een stop-over van een of meerdere dagen. Wie Singapore wil bezoeken, heeft minimaal twee tot drie dagen nodig om de stad goed te leren kennen. Een dag voor het centrale deel (Singapore River), een dag voor Little India en Chinatown en eventueel nog een dag voor Sentosa Island, want er is veel te zien in Singapore. Er is hier maar genoeg te beleven! 

Orchard Road

Shopaholics zijn in Singapore volledig op hun plaats. Dat komt doordat de stad een groot aantal overdekte winkelcentra heeft, met winkels van bijna alle grote modemerken. In Orchard Road zijn er wel meer dan twintig shopping malls. U kunt nagenoeg van winkelcentrum naar winkelcentrum wandelen, waar alle bekende ketens en modemerken zijn vertegenwoordigd. Het meest speciale winkelcentrum wat aan Orchard Road ligt, is Ngee Ann City, hier bevinden zich met name de luxe merken zoals Cartier, Rolex, Versace, Louis Vuitton et cetera. In Chinatown en in Little India kunt u terecht voor de leukste koopjes. Daar zijn de winkels gelegen waar u echte lokale producten kunt kopen, en de beste souvenirs voor thuis aan kunt schaffen. De gemiddelde verkoopprijzen liggen in Singapore wat lager dan in Europa. 

Gardens by the Bay

Gardens by the Bay is een futuristisch park (geopend in 2011) dat een oppervlakte heeft van maar liefst 101 hectare. Het park bestaat uit een futuristisch bos van enorme metalen bomen, ook wel de Supertree Grove genoemd, een aangelegd park en twee grote kassen (biomen). De supertrees zijn het thuis voor exotische varens, orchideeën en een vele verschillende bromelia's, zoals de Tillandsia. Wandel door de SuperTree Grove en over de Skyway. Dit is een wandelpad op 22 meter hoogte wat een geweldig uitzicht heeft over de rest van het park. In de avond is dit park prachtig verlicht. 

Marina Bay

De Marina Bay is de baai in het centrum van Singapore. Hier kunt u mooie foto’s maken van de skyline van Singapore met onder andere het bekende Marina Bay Sands hotel met een infinity pool op het dak wat lijkt op een boot. De Helix Bridge, wat een voetgangersbrug is, die loopt over de Singapore River en voegt het Marina Center samen met de Marina Bay. De brug, met een lengte van 280 meter, is in 2010 officieel geopend voor publiek. Door het gebruik van dit roestvrijstalen materiaal met led verlichting, ziet deze brug er nogal futuristisch uit, zeker in het donker. 

Singapore Flyer

De Singapore flyer was ooit het grootste reuzenrad ter wereld en is nog steeds het grootste van Azië. Dit reuzenrad, van 165 meter hoog, staat in Singapore bij het Marina Centre. Het rad heeft 28 dichte cabines die tegen de klok in draaien waarin een kleine duizend mensen kunnen. Een rondje duurt ruim dertig minuten, waarbij u tijdens helder weer ontzettend ver kunt kijken. Als u geluk heeft, kunt u de kust van Maleisië of zelfs Indonesië zien liggen. Er zijn hier diverse arrangementen reserveren, zoals een cocktail-, high tea-, of champagne-arrangement. Zelfs een viergangendiner behoort tot de mogelijkheden en met speciale gelegenheden worden de cabines daarvoor ingericht. 

Raffles Hotel 

Raffles Hotel is het bekendste hotel van Singapore. Het is vernoemd naar de stichter van de stad Singapore, Sir Thomas Stamford Raffles en opende zijn deuren in 1899. Het gebouw is van victoriaanse architectuur en beslaat een terrein van 4 hectare. Hier in de Long bar zou de wereldberoemde cocktail ‘Singapore Sling’ zijn ontstaan. Dit drankje wat bestaat uit gin, limoen en kersenlikeur en is bedacht door Ngiam Tong Boon. Het Raffles hotel beschikt ook over een rooftop bar (de hoogste van Singapore), de 1-Altitude op de 63e verdieping. Het wordt door velen gezien als een van de mooiste bars ter wereld. Dit is natuurlijk niet zomaar, het 360 graden uitzicht is namelijk schitterend! 

Buddha Tooth Relic Tempel

Nagenoeg iedere grote stad in de wereld heeft een wijk Chinatown, zo ook Singapore. Deze wijk bestaat uit traditionele huisjes, vele winkelstraten met winkeltjes, diverse tempels, vaak rode lampionnen en overal kun je eten. Een unieke wijk die zeker niet mag ontbreken tijdens een bezoek aan Singapore. De Tempel van de Tand (Buddha Tooth Relic Tempel) is een Chinees-boeddhistische tempel en museum in deze wijk. Ze is in 2002 gebouwd in de stijl van de Tang-dynastie. In deze tempel/museum is een stukje tand te zien van de Sakyamuni Boeddha. Op het dak vind je een dakterras met een tuin. In deze tuin vind je duizenden kleine beelden van Boeddha’s, die door Singaporese families zijn betaald omdat dit geluk zou brengen. In de tempel van de tand worden nog dagelijks diensten gehouden. 

Merlion

De Merlion is het nationale symbool van Singapore. Het bestaat uit een lichaam van een vis en een kop van een leeuw. Er zijn er diverse van in de stad terug te vinden o.a. bij de parkeergarage Ang Mo Kio, de midgetgolfbaan bij East Coast Park en op Sentosa Island, waar het gebruikt wordt als uitkijktoren, maar de mooiste is die in het Merlion Park waar deze 8 meter hoge Merlion water uitspuugt in de Marina Bay. 

Sentosa Island

De inwoners van Singapore en toeristen, die willen relaxen, kiezen vaak Sentosa Island, wat is gelegen in het zuiden van de Stad. Met een kabelbaan, monorail of per taxi is het mogelijk om vanuit het Harbour Front Centre naar Sentosa Island te gaan. Dit duurt ca 15 minuten. Dit eiland is speciaal voor ontspanning gemaakt. Ter plaatse kun je heerlijk ontspannen op een van de aangelegde stranden, watersporten of naar een attractiepark (Universal Studios Singapore). Uiteraard is er ook aan de natuurliefhebbers gedacht. Er is een vlinderpark en een natuur ontdekkingscentrum. Op Sentosa Island staat ook een versie van de Merlion (deze wordt gebruikt als uitkijktoren). Het prettige klimaat van Singapore zorgt ervoor dat het zeewater hier heel het jaar door aangenaam warm is. 

Clarke Quay

Aan de kade van de Singapore River, waar je een leuke rondvaart kunt doen van 30-45 minuten, bevindt zich een van de mooiste plekjes van de stad, Clarke Quay (noordzijde van de rivier) en Boat Quay (zuidzijde van de rivier). Clarke Quay is een semi-overdekt uitgaanscentrum dat erg geliefd is onder expats, locals en toeristen. Het is een uitstekende plek om uit te gaan eten of te gaan stappen. Clarke Quay wordt gezien als het centrum van Singapore. Boat Quay is traditioneler, en meestel ook goedkoper dan Clarke Quay maar ook hier zijn volop restaurantjes en terrasjes te vinden.  

Beleef en ervaar het zelf

Singapore zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring. Wanneer u de stad eenmaal bezocht heeft, raakt u niet uitgepraat over de geweldige combinatie van de interessante cultuur en mooie bezienswaardigheden. Wilt u meer weten over deze indrukwekkende stad? Wij vertellen u graag meer over de 'Lions City'!

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.