· 

Deel 1 Amerika: Ontdek Florida

Geschreven door: Iris de Jong

Dankzij het feit dat Amerika zo'n veelzijdige bestemming is, gaan we een aantal verschillende blogs over deze bijzondere bestemming schrijven. We beginnen met Florida, het meest exotische staatje van de Verenigde Staten. Ga richting de parelwitte stranden om het echte vakantiegevoel te ervaren, kijkend naar de azuurblauwe zee met een cocktail in uw hand, ontdek de avonturen van Mickey Mouse en Donald Duck samen met de kids in één van de pretparken of ga cultuur snuiven in het Art Deco district. Voor iedereen, jong of oud, is Florida een fantastische bestemming om uw vakantie door te brengen. Gaat u mee op ontdekkingsreis in Florida?

Meer over Florida

De staat Florida is een schiereiland dat behoort tot één van de vijftig staten van Amerika die samen de Verenigde Staten vormen. De naam Florida is afgeleid van het Spaanse 'La Florida', wat letterlijk 'de bloemrijke' betekent. Met uitzondering van Hawaii is Florida de meest zuidelijke staat van de Verenigde Staten en verbonden met twee andere staten, namelijk Georgia en Alabama. Aan Florida grenzen verder de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico. In totaal beschikt de staat Florida over een kustlijn van bijna 2.200 kilometer. Hiervan omvat het grootste deel strand. Binnen Florida is er sprake van een sterke culturele diversiteit door de invloeden van de Cubanen,  Indianen en andere bevolkingsgroepen uit het Caribisch gebied. Het subtropische klimaat zorgt er in Florida voor dat er altijd een aangename temperatuur is die vrijwel nooit onder de twintig graden komt. Dit zorgt ervoor dat Florida een zeer geliefde vakantiebestemming is voor vele toeristen. Het landschap van Florida is zeer afwisselend. Daar waar vooral aan stranden gedacht wordt bij Florida, bevinden de Everglades en Florida Keys zich ook in de staat. Wees voorbereid dat zich in bepaalde gebieden krokodillen, alligators, slangen en -in het water- haaien bevinden. Het blijft bijzonder om deze dieren te bewonderen, wees er echter bij stille wateren van bewust dat dit een teken kan zij dat het afgeraden wordt om te zwemmen, vanwege het gevaar die de dieren kunnen vormen.

Everglades

Een bezoek aan de Everglades zal één van de hoogtepunten zijn bij een bezoek aan Florida. Het nationale park ligt in het zuidwesten van Florida en bestaat uit een sensationeel moeras- en margovegebied waar u veel wilde dieren in hun eigen leefomgeving kunt bewonderen. Er worden veel verschillende activiteiten georganiseerd, zoals wandel -en fietstochten, maar ook kunt u per kano of moerasboot het gebied verkennen. Te voet het park verkennen blijft toch zeker weten een aanrader dankzij het feit dat er verschillende Trails zijn die u kunt bewandelen. Dit kan overdag, maar in de avond is het extra bijzonder, doordat u onder begeleiding van een gids krokodillen en aligators kunt bekijken. Verder is de kans sterk aanwezig dat u hier tropische vogels of dolfijnen spot, maar ook bedreigde Florida Panter leeft hier nog. Juist vanwege het feit dat er ook bedreigde diersoorten leven in dit gebied, is zo'n 20% van de Everglades uitgeroepen tot een beschermd natuurgebied als Nationaal Park.

Florida Keys

Indien u in Florida bent, kunt u de Florida Keys natuurlijk niet overslaan. Met ruim 1.700 prachtige en tropische eilandjes, is het echt een must om het gebied te verkennen. Bovendien is de afstand vanaf Miami naar de eerste Key, Key Largo, slechts een uur, waardoor het gemakkelijk aan te rijden is. De meeste eilanden zijn zeer klein en onbewoond. Desalniettemin zijn er ook zeker wat eilanden die wel bewoond worden en accommodaties aanbieden om te verblijven. Wilt u meerdere eilanden bezoeken? Dat kan! Alle eilanden zijn namelijk met elkaar verbonden middels een lange brug, waardoor het zeer gemakkelijk is om te eilandhoppen. Maak kennis met bountystranden die omgeven zijn door een azuurblauwe zee. Ondanks het feit dat u zich echt in Amerika bevindt, lijkt het wel alsof u op een prachtig Caribisch eiland bent. Het is een absolute must om de Florida Keys te bezoeken.

Miami

Wie aan Florida denkt, denkt aan Miami. Dat is niet zo vreemd, want Miami is misschien wel een van de tofste steden om te bezoeken. Wie op zoek is naar zon, zee en strand is hier helemaal in zijn element door het feit dat Miami aan het strand gelegen is. Het tropische klimaat trekt veel bezoekers naar Miami Beach waar ook veel evenementen worden gehouden, zoals DJ-feesten waar veel liefhebbers op afkomen. Er draaien immers wereldberoemde DJ's, waardoor er altijd wel ergens een feest is. Ieder deel van het strand heeft een eigen, unieke naam en is versierd met de leukste kleurrijke huisjes. De meest bekende straat van Miami is de ruim anderhalve kilometer lange Oceans Drive. Het is een enorm kleurrijke straat met veel verschillende bars en accommodaties. Het is aan te raden om lekker met een drankje te genieten van alles wat aan u voorbijgaat. Van skaters tot de meest luxe en grote auto's, u ziet het allemaal en juist dat is zo leuk. Het aan Oceans Drive gelegen Art Deco District is ook een absolute aanrader. Dit historische district is duidelijk te herkennen aan de pastelkleurige huizen met neonverlichting en de gebouwen die qua stijl tot Art Deco behoort. Het wordt ook niet voor niks bestempeld als één van de mooiste wijken. Desalniettemin is er nog steeds een link met het tropische Miami Beach dankzij de elementen die in het design van de huizen en gebouwen terugkomen. Het lijkt wel een kunstwerk. De Aventura Mall in Miami moet u ook beslist bezoeken. Niet alleen voor de winkelliefhebber is het een must om naar dit winkelcentrum te gaan, want het is niet 'zomaar' een winkelcentrum, maar een ware toeristische attractie. Het complex bestaat uit winkels, restaurants en zelfs een bioscoop waar u de laatste films kunt bekijken. 

Pretparken

Naast alle bezienswaardigheden, staat Florida bekend als the place to be wanneer het gaat om pretparken. Met Walt Disney World, Legoland, Seaworld, Universal Studios, Busch Gardens et cetera zorgt Orlando voor heel veel plezier en ontspanning voor jong en oud. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen de themaparken en dat laat zien hoezeer dit in trek is. Het is ook de uitgelezen kans om tijdens een reis in Florida een themapark mee te pakken en u te wanen in een compleet andere wereld. Het meest bekende pretpark, Disney World blijft natuurlijk garant staan voor veel magie en spannende attracties, maar ook Universal Studios doet niet onder. Ga richtig Universal Studios wanneer u zich een echte filmsetting wilt begeven. Seaworld ziet u al het moois uit ons dierenrijk dat onder water leeft. Verder treft u ook hier een aantal attracties aan die de beleving compleet maken.

Cape Canaveral

Op een klein uur van Orlando is Cape Canaveral gelegen. Deze kaap staat beter bekend als de thuisbasis de NASA, het Amerikaanse ruimtevaartprogramma. Tijdens een bezoek aan het Kenndy Space center ervaart u hoe het is om een astronaut te zijn. Ontdek wat zich allemaal afspeelt in de ruimte, welk voedsel er gegeten wordt en hoe astronauten in de ruimte leven. Het kan zelfs gebeuren dat u een echte astronaut tegen het lijf aanloopt. De raketten en space shuttles worden gelanceerd op het vijfenvijftig kilometer lange Merrit Island. Ga zeker weten richting Cape Canaveral als u meer wilt weten over alle experimenten in de ruimte. 

Veelzijdig Florida

Zon, zee, strand, cultuur, natuur en nog eens een aantal bekende en indrukwekkende themaparken. Florida is ontzettend veelzijdig. Van the Everglades tot Cape Canaveral, het is allemaal even indrukwekkend op zijn eigen manier. Er is voor iedere leeftijd zat te beleven en te zien. Ontdek Florida zelf en wellicht begeeft u zich tijdens uw volgende vakantie wel in The Sunshine State!

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.