· 

Cruisen: tijd om aan boord te gaan!

Geschreven door: Iris de Jong

Daar waar cruisen vroeger alleen bestemd was voor de welgestelden onder ons, is het vandaag de dag voor veel mensen dé ideale manier om te reizen. Tijdens een cruise staan tot rust komen, comfortabel reizen en veelzijdigheid centraal. U kunt kiezen voor een lange cruisevakantie ver weg, maar ook voor een cruise dichterbij huis. Deze manier van reizen biedt oneindig veel mogelijkheden. Het wordt dus hoog tijd wat meer te weten te komen over cruisen en de verschillende mogelijkheden. Wie weet wordt uw volgende reis wel een perfect verzorgde cruisevakantie! 

Waarom cruisen?

Er zijn maar zat redenen te bedenken waarom een cruisevakantie de perfecte manier van reizen is. Zo is een cruise zeer veelzijdig, omdat er keuze is uit verschillende restaurants en entertainment, maar cruisen is vooral zo veelzijdig omdat er zoveel verschillende bestemmingen zijn die u kunt combineren tijdens slechts één reis. Verder is het zo dat cruisen niet veel extra uitgaven geeft wanneer u op reis bent. Zo zijn bij veel rederijen maaltijden, drankjes en verschillende sport- entertainmentgelegenheden inbegrepen. Daarnaast staat cruisen garant voor ontspanning. Juist omdat er zoveel inbegrepen is, zorgt dit voor een gevoel van rust, waardoor u alles op u af kunt laten komen. Niks fijner als u op vakantie bent, toch? Ook geniet u van een comfortabele vakantie met een geschikte hut. Uiteraard zijn hier ook weer keuzes in, zoals een buiten-, binnen- en balkonhut, maar een feit is dat deze van alle gemakken voorzien zijn, te denken aan goede bedden, airconditioning en een eigen badkamer. Dit alles om u een zo ontspannen mogelijke vakantie aan te kunnen bieden. 

Soorten hutten op een cruiseschip

Wanneer u gaat cruisen, heeft u de mogelijkheid om uit verschillende hutten te kiezen. Uiteindelijk hangt dit heel erg af van uw persoonlijke voorkeuren. Gaat u met een groot gezelschap? Dan kunt u bijvoorbeeld zelfs kiezen voor een vijfpersoonshut. Wanneer uw persoonlijke voorkeuren bekend zijn, is het tijd om na te gaan denken welk type hut hut u wilt als verblijf. Allereerst kunt u kiezen voor een binnenhut. Kenmerkend voor dit type is dat u niet over een raam beschikt en dus geen mogelijkheid heeft om naar buiten te kijken. De binnenhut is de voordeligste mogelijkheid, dus als u vooral gebruik wilt maken van de faciliteiten, is dit een aanrader. Geniet u liever van het uitzicht op zee? Dan is een buitenhut wellicht iets voor u. Het voordeel hiervan is dat het verschil  tussen dag en nacht duidelijk merkbaar is. Geniet u van het buitenleven en wilt u een plaats voor u zelf op het schip, waarbij u zich af kunt zonderen van de andere reizigers? Kies dan voor een balkonhut, waar u heerlijk kunt genieten van de zeebries. Tot slot kan er ook nog gekozen worden voor een suite. Dit type is groter dan de overige hutten. Dit zorgt voor extra comfort met een extra zitgedeelte in de hut. Indien u echt op uzelf bent en veel in de hut denkt te blijven, is dit wellicht iets voor u. De volgorde in hutten laat ook het prijsverschil zien. De binnenhut is het voordeligst en de suite valt qua prijs het hoogste uit.

Zeecruise

De meest bekende vorm van cruisen is de zeecruise. Hierbij doet u allemaal verschillende landen aan en vaart u meestal 's nachts om overdag de bestemmingen te kunnen bezoeken. Deze schepen staan bekend om de vele faciliteiten, zo treft u hier bijvoorbeeld verschillende restaurants, winkels, glijbanen en klimmuren voor de kinderen, entertainment en/of bioscopen aan. Allemaal faciliteiten om uw vakantie zo uniek, luxe en bijzonder te kunnen maken als u zelf wilt. U kunt in Nederland opstappen, maar ook een vlucht nemen op een andere bestemming, omdat het cruiseschip vanuit daar vertrekt. Deze schepen zijn weliswaar wat groter, het niveau van luxe en faciliteiten is heel hoog, wat de zeecruise wel weer heel uniek maakt. Verder zijn er ook wel heel bijzondere cruises die geboekt kunnen worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Disney Cruise Line? Een echte aanrader voor wanneer u met kinderen wilt cruisen, waarbij zij helemaal ondergedompeld kunnen worden in de Disneymagie.

Riviercruise

Cruisen kan zeker niet alleen op zee, maar ook langs de prachtigste rivieren. Heeft u behoefte aan een kleiner schip, met minder medepassagiers, waar sociaal contact centraal staat én waar u buiten de gebaande paden reist? Dan is een riviercruise wellicht iets voor u. Hierbij reist u vaak dwars door het land of meerdere landen, waarbij u een uitzicht heeft over het prachtige landschappen en knusse dorpen en/of steden. Een echte aanrader voor wie op zoek is naar rust in combinatie met de prachtigste uitzichten. In de meeste gevallen duurt een riviercruise iets korter dan een zeecruise, waardoor de meeste zeecruises ook dichter bij huis zijn. Dit neemt niet weg dat er ook riviercruises buiten Europa zijn, maar in de meeste gevallen gaan reizigers vanuit Nederland naar landen binnen Europa. Ideaal voor als u er even tussenuit wilt om te ontspannen, maar wel binnen Europa wilt blijven.

Zeilschip

Nu u al wat meer te weten bent gekomen over waarom cruisen zo leuk is en welke verschillende hutten er zijn, wordt het hoog tijd om eens wat meer te weten te komen over de verschillende soorten cruises en schepen. Waarschijnlijk bent u vooral bekend met de grote schepen die u aangemeerd ziet liggen in cruisehavens, maar wist u dat het ook mogelijk is om te cruisen op een zeilschip? Deze schepen zijn kleinschaliger, terwijl toch hetzelfde niveau van kwaliteit en luxe ervaren wordt, al dan niet luxer. Doordat de schepen kleinschaliger zijn, bestaat de mogelijkheid om aan te meren in prachtige baaien en authentieke, meer pittoreske havens.  Verder wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van de zeilen. Alleen maar als de wind niet sterk genoeg is, nemen de motoren van het schip het over. U kunt zich wel voorstellen dat dit een totaal andere beleving is. Op zo'n schip gaan vaak niet meer dan 200 passagiers aan boord, wat voor een heel informele sfeer zorgt. Iedereen leert elkaar wel een beetje kennen tijdens de reis.

Waar wacht u nog op?

Een cruise zorgt gegarandeerd voor een onvergetelijke herinnering. Als u een keer een cruise heeft gemaakt, kunt u dit waarschijnlijk alleen maar beamen! Sinds kort kunt u ook een aanbod aan cruisevakanties op onze website zien, waarbij u kunt kiezen voor het type schip, bestemming en faciliteiten, maar u kunt dit ook bij ons, uw betrouwbare reisbureau, online boeken. Voor het aanbod aan cruisevakanties klikt u hier. Uiteraard kunt u ook bij ons langskomen voor meer informatie. Waar wacht u nog op? Het is nu echt tijd om aan boord te gaan!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.