· 

Canada: het land waar dromen uitkomen!

Geschreven door: Iris de Jong

Hoe heerlijk is het om te weg te dromen bij de gedachte aan een vakantie naar een prachtig land met overweldigende berglandschappen, immense vergezichten, en oneindige wegen? Wat als dit niet alleen bij een droom hoeft te blijven, maar er ook echt een land bestaat die dit allemaal heeft? Dit zijn namelijk dé ingrediënten voor een prachtige vakantie naar Canada. Het land waar uw dromen uitkomen!

Veelzijdigheid

Canada is na Rusland het grootste land van de wereld en bevindt zich in het continent Noord-Amerika. Het land is geliefd bij een zeer breed publiek, omdat het zich bij uitstek leent voor een actieve vakantie met wandelen in de prachtige natuur, maar ook voor water- en wintersporten. Daarnaast is Canada uitermate geschikt voor rondreizen, waarbij het land zich juist onderscheidt door de afwisseling tussen het bezoeken van de meest verrassende steden, dorpen, nationale parken met bergen en meren en bijzondere activiteiten. Er is zoveel moois te doen en te beleven, maar dit keer reist u alvast met ons mee langs een aantal zeer speciale én mooie plekken van Canada.

Niagara Falls

Wanneer u in Canada bent, wilt u vast en zeker één van de meest bijzondere natuurverschijnselen bewonderen: de Niagara Falls. Dit is een grote waterval die gelegen is op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Deze watervallen worden ook wel de 'Horsehoe falls' (hoefijzer watervallen) genoemd. Deze naam is te danken aan de halve ronding die de watervallen kenmerkt. U kunt dit bijzondere spektakel op verschillende manieren bewonderen. Zo kunt u allereerst een rondvaart maken, waarbij u op slechts zeventig meter afstand van de watervallen komt. Daarnaast is het ook mogelijk om van bovenaf naar de watervallen te kijken. Tot slot is het ook zeker aan te raden om in plaats van overdag, 's avonds een bezoek te brengen, want dankzij verlichting zijn de watervallen namelijk extra speciaal!

Banff National Park

Midden in het gebied van de Rocky Mountains bevindt zich één van de mooiste én tevens oudste parken van Canada, namelijk Banff National Park. Met de besneeuwde bergen en helderblauwe meren, lijkt het of u zich in een totaal andere wereld bevindt. Schrik niet, want tijdens uw bezoek bent u te gast in het natuurgebied van de meest machtige inwoner van heel Canada, onder andere de Grizzlybeer. Er is een hele grote kans dat u ze spot, want in sommige gevallen steken ze zelfs de weg over of staan ze opeens tussen de bomen! Naast dat dit park de moeite waard is om te bezoeken, is het ook leuk om het stadje Banff een bezoek te brengen, buiten met de gezellige winkeltjes, knusse restaurants biedt het de mogelijkheid om lekker de natuur in te gaan, zoals te voet of per fiets.

Haidi Gwaii

De eilandengroep Haidi Gwaii, ook wel bekend als de 'Queen Charlotte Islands' of de Canadese Galapagoseilanden, zijn gelegen aan de noordkust van British Columbia. Een aantal van de meer dan 160 eilanden behoren tot het beschermde gebied van het Gwaii Hanas National Park. Wanneer u echt houdt van authenticiteit, bent u hier helemaal op uw plek. De Haidi Gwaii kent een eigen, en vooral unieke, Haidi cultuur waar u hier veel van terugziet. Zo vindt u verschillende dorpen waar de Haidi indianen hebben gewoond, ziet u in Masset kunstvoorwerpen die een verwijzing hebben naar de cultuur en hoort u de rijke verhalen die in Queen Charlotte te ontdekken zijn, maar ook zeker doorvertelt moeten worden! Bent u toch uit op wat meer avontuur? Ook dat kan! Maak een wandeling of ga kajakken in het Gwaii Hanas National Park. Of ga richting Tow Hill Trail en Bowhill Trail om te surfen of te vissen op de stille oceaan. Meer dan genoeg mogelijkheden! 

Beren spotten

Als u naar Canada gaat, wilt u natuurlijk de beren zien waar Canada bekend om staat. In het westen van Canada en dan met name in de natuurparken, zoals Jasper en Banff, heeft u de meeste kans om ze te spotten. Er zijn verschillende soorten beren die u hier kunt vinden, namelijk de Grizzly -en de zwarte beer. Vergis u niet in de zwarte beer, want dit is slechts een naam. Regelmatig komt het voor dat dit soort niet zwart is, maar grijs of bruin.

 

Altijd al eens oog in oog willen staan met de ijsbeer? Dat kan in de enige echte ijsbeer hoofdstad Churchill. Het kleine stadje is gelegen in de provincie Manitoba, maar is groots vanwege haar witte beren. Er worden verschillende excursies georganiseerd om de kans te vergroten dat u de ijsberen in het wild tegen kunt komen.

Capilano Suspension Bridge

Deze brug is wel heel erg bijzonder, maar heeft u hoogtevrees? Dan kunt u deze maar beter overslaan. Is dit niet het geval, dan moet u deze echt op uw to-do list zetten. De Capilano Suspension Bridge is 70 meter boven de Capilano rivier gebouwd met als resultaat dat wanneer u op deze brug staat, u van bovenaf en tussen de bomen een waar schilderij bewondert. De brug is op een paar minuten afstand van Vancouver gelegen, dus als u er toch bent, is het zeker aan te raden om deze bijzondere brug te bezoeken.

Yukon

De meest sprankelende meertjes, de prachtigste gletsjers, indrukwekkende uitzichten en... het Noorderlicht! Ja, echt! Yukon is een van de beste plekken ter wereld om het Noorderlicht te bewonderen, zoals bijvoorbeeld bij de Eagle Plains. Overdag geniet u van de bijzondere dieren, zoals elanden en beren die zich laten zien in de mooiste landschappen. In de avond ziet u met eigen ogen het Noorderlicht. Mooier kan toch eigenlijk niet?

Er is nog zoveel meer

Dit was slechts een kleine greep uit al het moois dat Canada te bieden heeft. Daarom begrijpen we het helemaal als er iets ontbreekt waarover u nog wel wat meer wilde weten. Gelukkig kunt u hiervoor altijd bij ons terecht en informeren wij u maar al te graag over deze veelzijdige, fantastische, maar vooral onwijs mooie bestemming!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.

Benieuwd naar andere de andere blogs, zoals die van Madagaskar, Zuid-Afrika of Jamaica?  Klik dan hier!