· 

China: het land van de toekomst

Geschreven door: Iris de Jong

 

Nog niet zolang geleden hebben we kennis gemaakt met het land China en dat is maar goed ook. Deze bestemming heeft ons namelijk zoveel te bieden! De indrukwekkende cultuur, prachtige natuur en niet te vergeten de fascinerende en inspirerende bezienswaardigheden. China zorgt er op al deze fronten voor dat u zich telkens weer verbaast. Steden met enorme wolkenkrabbers en kleinere knusse steden, maar ook natuurparken en  spiritualiteit met de verschillende vele tempels die het land kent. Het is wellicht teveel om op te noemen, maar wij nemen u alvast mee langs een aantal unieke, bijzondere en inspirerende plaatsen! 

Na Rusland en Canada mag China zich het derde grootste land van de wereld noemen en met maar liefst 1,3 miljard inwoners het land met de meeste inwoners. In China leven ruim 100 verschillende diersoorten, waarvan de meeste zeer zeldzaam zijn. Het is niet voor niets dan China bekendstaat om haar grote verscheidenheid aan natuur. Wanneer u naar dit bijzondere land afreist, ervaart u telkens weer een ander klimaat. Dat is niet zo heel gek, want er zijn maar liefst zeven verschillende klimaatsoorten te vinden in het laagland en het Noord- en Zuid Chinese bergland. Eveneens zijn er voor de kust van China ruim 350 verschillende eilanden te vinden waar zich tienduizenden verschillende plantsoorten bevinden. Uiteraard treft u hier ook de bamboebossen aan, de plek waar ook de reuzenpanda's vertoeven. Niet alleen de reuzenpanda's zijn indrukwekkend, ook zijn er andere interessante inwoners te vinden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Bengaalse tijger die u vandaag de dag nog steeds in het zuiden kunt zien? Daarnaast ontdekt u in China ook nog de meest schitterende bergen en ook ongekend veel rijstvelden. Een ding is zeker: door het afwisselende landschap kijkt u uw ogen uit!

 

Het vroegere Peking, nu Beijing, is een echte wereldstad die niet mag ontbreken tijdens uw reis naar China. Er is zoveel te zien en ontdekken in deze fascinerende stad dat het onmogelijk is om aan alle hoogtepunten een bezoek te brengen. Desalniettemin zijn er een aantal plekken die waarschijnlijk boven aan het lijstje zullen staan en waar Beijing ook bekend om staat, zoals de Verboden Stad. In de tijd dat China nog onderdeel uitmaakte van het keizerschap, heeft de keizer een onderkomen gerealiseerd voor zijn naasten. Het was een verboden terrein voor degenen die geen familie was of tot zijn personeel behoorden. Ook na het keizerschap bleef het een 'stad' die voor anderen verboden terrein was. Hier heeft de verboden stad zijn naam dus ook aan te danken. Vandaag de dag is het wel degelijk toegankelijk en veel toeristen willen hier dan ook graag een bezoek aan brengen. U treft hier verschillende bouwwerken aan, maar ook tempels die gelegen zijn in het buiten- of binnenhof. Ook de aangrenzende Imperial Garden is een bezoek zeker waard. In het verleden konden de vrouwen van de regerende keizers hier hun rust vinden. Ook nu is het nog een plek waar men rust vindt en dat is mede te danken aan de romantische uitstraling van de Imperial Gardens. Verder is het zomerpaleis ook een bijzondere bezienswaardigheid. Ook deze is gekoppeld aan het keizerschap. Het verhaal gaat dat dit paleis gold als onderdak voor de weduwe van de keizer. Tevens is het een replica van de Hangzhou in West-Lake waar u het beste richting de avond heen kunt gaan, aangezien u hier een adembenemende zonsondergang ziet. 

Tot slot is er uiteraard nog een heel andere belangrijke bezienswaardigheid die we niet over mogen slaan; de Chinese muur! Velen komen hiervoor speciaal naar Beijing en wij snappen wel waarom. Deze ruim achtduizend meter lange muur is zeer indrukwekkend en staat ook wel bekend als het grootste bouwwerk dat er in China ooit gemaakt is. Daarnaast staat de muur uiteraard ook bekend om de vele verhalen en het doel waarom deze muur ooit gebouwd is. Zo wilde keizer Qin Shi Huangdi de vijanden uit het noorden tegenhouden en zich weren tegen mogelijk 'gevaar'. In de eeuwen die volgden heeft de Chinese Muur zich steeds meer gevestigd tot de muur die het momenteel is. Er zijn nog steeds plekken waar u over de muur heen kunt lopen.  

Guilin

Dit gebied wordt ook wel gezien als hét perfecte landschap en geroemd om alles wat het op het gebied van natuur te bieden heeft. Guilin ligt vol met kalksteenbergen, maar ook met de meest prachtige meren. De stad Guilin is de stad van het water en wordt omringd door twee rivieren en vijf meren. Waar u zich ook bevindt, u komt altijd wel één van de wateren tegen. Het is ook zeker aan te raden om het water op te gaan en per vlot al het natuurschoon te ontdekken die Guilin u te bieden heeft. Maak ook zeker gebruik van deze kans in de avond, want dan wordt dit stadje nog magischer!

Tibet

Tibet wordt ook wel het dak van de wereld genoemd, omdat het omringd wordt door het Himalaya gebergte met enorm hoge pieken. Geografisch en politiek  gezien is Tibet als autonome regio onderdeel van China. Er is veel onderling geruzie over, aangezien het 'land' al jaren strijdt voor echte onafhankelijkheid. Het is een ontzettend mooie bestemming om te bezoeken met indrukwekkende bergen, en ontzettend veel culturele plekken om te bezoeken. Door velen wordt het dan ook op het gebied van natuur gezien als een echte droombestemming. Indien u Tibet graag wil bezoeken is Lhasa een interessante stad om te starten. Naast dat ze bekendstaat als hoofdstad van Tibet, beschikt de stad over een natuurwonder die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, namelijk het Potala paleis, beter bekend als de voormalige plek waar de Dalai Lama zich bevond. Het is één van de meest heilige plekken voor de Tibetaanse bevolking.

Xi'an

De stad Xi'an is vooral in trek vanwege het nabijgelegen terracottaleger. Dit is een van de meest bezochte bezienswaardigheden die China kent. Ruim 40 jaar geleden is deze belangrijke archeologische vondst ontdekt die ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In dit leger staan meer dan 9.50o unieke soldaten met ieder andere kleding, gezichtsuitdrukkingen en vormen. Verder kunt u in Xi'an een grote stadsmuur van ruim 15 kilometer lang vinden. Deze kunt u zelf ontdekken per fiets of te voet, en u ziet dan direct een waanzinnig uitzicht over de stad waar u vanaf de muur tempels en andere mooie bezienswaardigheden kunt bewonderen.

Ontdek de steden Shanghai

 

Bent u op zoek naar het Moderne China? Kies er dan ook zeker voor om naar de stad vol wolkenkrabbers en winkelcentra te gaan; Shanghai. De stad staat ook wel bekend als de belangrijkste handelsstad van China en daarnaast ook als een stad waar ontzettend veel te beleven is. Ga bijvoorbeeld langs de Bund, een zeer bekende boulevard die centraal gelegen is in de stad. Het opvallende is dat de boulevard helemaal omringd wordt door Engelse koloniale gebouwen, zoals de Big Ben en de typische Engelse straatlantaarns. Dit zorgt voor een grappig uitzicht van Engelse gebouwen tussen enorme wolkenkrabbers. Wanneer u de Bund Tourist Tunnel door wandelt, kunt u de Bund vanaf de andere kant van het water bewonderen. Zoals de naam al aangeeft, het is een zeer toeristische tunnel en plek om naar toe te lopen, maar als u dit geen probleem vindt, zorgt het wel voor een waanzinnig uitzicht. Bent u op zoek naar een wijk met echte, kleine, typische Chinese winkeltjes? Ga dan naar Yuyuan Street, een ommuurd gedeelte waar u heerlijk kunt eten, wandelingen kunt maken en winkels kunt bezoeken. De imposante Shanghai Tower is ook beslist de moeite waard. Het is gelegen in het zakelijke district Pudong en is maar liefst 640 meter hoog. U hoeft zich niet af te vragen welke toren de Shanghai Tower is, want deze steekt er met kop en schouders tussenuit. Voor de echte winkelliefhebbers is het ook zeer zeker een must om de Shanghai tower te bezoeken gezien het feit dat er een groot ondergronds winkelcentrum te vinden is. 

China heeft zo ontzettend veel te bieden: van de meeste indrukwekkend tempels en de rijke historische verhalen die hier aan vastkleven tot natuurwonderen en van de grote steden tot kleine ommuurde stadjes. Twijfel niet langer en ontdek wat China op zowel historisch als cultureel gebied te ontdekken heeft, maar ook zeker wat het in de toekomst te bieden heeft. China is én blijft in ontwikkeling en zichzelf herontdekken, waardoor het een zeer unieke bestemming is waar u van de ene verrassing in de andere verrassing valt. Ontdek alles wat dit fascinerende land u te bieden heeft!

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.