· 

Colombia: een echte tropische verrassing

Geschreven door: Iris de Jong

 

Velen denken dat Colombia een gevaarlijk land is waar je als toerist niks te zoeken hebt, maar niets is minder waar. Het is een land waar u de indrukwekkendste avonturen meemaakt en van een prachtige natuur kunt genieten. Daarnaast is het het land van de salsadans- en muziek, het Amazoneregenwoud en natuurlijk de Colombiaanse koffie. Steeds meer mensen ontdekken waarom een vakantie richting Colombia zo mooi is. Bent u de volgende? Wilt u meer weten over deze tropische verrassing? Wij nemen u alvast mee op reis langs de mooiste highlights, waaronder de stad Cartagena. 

Meer over Colombia

Aangezien Colombia pas sinds een aantal jaar in opkomst is als toeristische bestemming, is het tijd om wat meer te weten te komen over dit bijzondere land. Het eerste bijzondere feit is dat Colombia op de evenaar gelegen is, maar er wel vier verschillende klimaatzones voorkomen. Dit is te danken aan de grote hoogteverschillen. Zo´n 80% van het land is een kilometer lager gelegen met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Het andere deel van het land is weer een kilometer hoger gelegen met een temperatuur van 20 graden en weer een ander deel van het landoppervlak kent een hoogte tussen de twee tot en met drie kilometer. Toch kunt u ook nog van een wit bedekt landschap genieten op 4,5 kilometer hoogte. Dit zorgt voor een heel afwisselende bestemming met een variërend landschap met veel verschillende soorten natuurlandschappen, flora en fauna. Ruw gezegd is het land onderverdeeld in vijf verschillende gebieden; het Andes, de Pacifische kust, de Caribische kust, Amazone oerwoud en de Orinoco vlaktes. Ieder gebied heeft weer zijn unieke aspecten en allemaal zijn ze bijzonder om te bezoeken wanneer u naar dit land reist.

Een lekker bakje Colombiaanse koffie

Wie aan Colombia denkt, komt al snel bij de koffie terecht. Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de echte koffieliefhebber kan hier zijn geluk dan ook niet op. Er bestaat een heuse koffiedriehoek, Zona Cafetera, genoemd. Hier komt u meer te weten over de historie van koffie in Colombia, over het koffieproces en terwijl u de koffiesmaak proeft, bevindt u zich in een waanzinnige omgeving met prachtige landschappen in het Andesgebergte. Meer dan genoeg redenen om naar de hele mooie koffieplantages in de koffieregio te gaan en te proeven van de sfeer als wel de echte Colombiaanse koffiemaak.

 

Caribische kust

Wanneer u in Colombia bent, is één van de hoogtepunten zeker weten de Caribische kust. Dit is de plaats waar u volop kunt genieten van zon, zee en strand. De azuurblauwe zee en de omringende palmbomen maken het vakantiegevoel echt compleet. Daar waar u overdag kunt genieten van tropische cocktails op het strand, ziet u 's avonds de ondergaande zon naar de horizon zakken terwijl u van een heerlijke maaltijd geniet. Oftewel: op ieder moment van de dag is het de moeite waard om hier te zijn.

 

Wanneer u eenmaal in de Caribische kust bent, wilt u wellicht naast de palmbomen, witte stranden en de turquoise zee, ook nog wat bewonderen. Tanganga is dan zeker een aanrader. Het is een klein vissersplaatsje vlakbij de berg Santa Maria. Dit plaatsje is vooral bekend vanwege haar imago als backpackersoord. Er is van alles te beleven, waardoor het zeker de moeite waard is om een bezoek te brengen aan Tanganga. Als u er toch bent, kunt u gelijk een kijkje nemen bij Tayrona National Park, wat eveneens aan Tanganga gelegen is. Hier kunt u een trekking van ongeveer vier kilometer maken door de jungle. Ook kunt u door middel van longboats het park verkennen, waarmee u langs de prachtigste baaien vaart en uiteindelijk terecht komt op een paar kleine, maar betoverende strandjes. Dat is dus optimaal genieten!

Geniet in het Amazonegebied

Met buurlanden Peru en Brazilië, is Colombia in het bezit van het grootste tropische regenwoud -en natuurgebied ter wereld. Het is een unieke plek, vooral vanwege de schat aan flora en fauna die te bewonderen zijn op het land en water. Wanneer u interesse heeft het amazonegebied te bezoeken, kunt u dit het beste doen vanaf Leticia, wat een plaatsje in het Amazone gebied is. Er zijn veel verschillende activiteiten te ondernemen in het grootste tropische regenwoud op onze aardbol. Zo kunt u de indianengemeenschap bezoeken, die nog echt als inheemse stammen getypeerd worden en die niks met de buitenwereld te maken hebben. Hoe bijzonder is dat? Verder kunt u tijdens een nachtsafari op zoek naar kaaimannen of overdag kajakken op de Yahuarca meren. Puerto Nariño is voor de echte dierenliefhebber een must. Hier begeeft u zich in het eigen, unieke leefgebied van de Orinocodolfijn. Dit is de roze rivier dolfijn. Ook een bezoek aan La Isla de los Micos, ook wel het Moneky Island, mag u niet overslaan. Er is maar zat te beleven! 

Cartagena

Deze stad is een ware tropische verrassing. Eén stap in de stad en u begeeft zich in een totaal nieuwe wereld met een heerlijke Caribische sfeer. Het is zo bijzonder doordat alle interessante plaatsen zich binnen de oude stadsmuur bevinden.Wanneer u hier voor een aantal dagen blijft, is de grootste bezienswaardigheid van Cartagena het oude stadscentrum. Hier bevinden zich drie wijken, namelijk Getsemani dat bekend staat om haar rauwe karakter, El centro dat het meest drukke en massale, maar wel mooiste deel van Cartagena is en San Diego wat een meer rustige wijk is en beschikt over hele mooie pleinen en de bekende kathedraal. In Cartagena is het één en al gezelligheid. Dit komt met name door de sfeer en de gezellige kleurrijke huisjes met daarbijhorende balkonnen. Een tegenstrijdig beeld als u zich bedenkt dat de stad verder vol staat met hippe, moderne en trendy bars en hotels. Daarnaast bevinden zich hier veel kastelen en paleizen wat de stad nog unieker maakt. Het is immers niet voor niks de mooiste stad van Colombia! 

Twijfel niet langer

Het is dan misschien een nog niet zo bekende toeristische bestemming, maar juist daardoor is het zo uniek. Vooral vanwege het aanbod, de historie, flora en fauna en natuurlijk de verrassing van Colombia, Cartagena. In de video hieronder kunt u zich alvast laten inspireren. Laat u informeren en wellicht gaat uw volgende vakantie wel richting Colombia!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.