· 

Dubai: een magische wereld

Geschreven door: Iris de Jong

Een stap in Dubai en u bevindt zich in een wereld vol pracht en praal. Wolkenkrabbers, fonteinen, sjeiks en enorme auto's. Niets is hier te gek. Het lijkt net of u zich in een compleet nieuwe wereld bevindt, een wereld vol magie. Van de duurste designersmerken in de shopping malls tot de duurste restaurants met de meest luxe gerechten. De prachtigste hotels, gelegen aan de mooiste stranden en van de indrukwekkende Burj Khalifa tot de mooiste zonsondergangen, alles is hier aanwezig. Dubai staat bekend om uitersten wanneer het om luxe gaat en daarom zal een reis richting dit Arabische Emiraat volkomen aan uw verwachtingen voldoen. Welkom in Dubai, zet een stap in deze magische wereld!

Over Dubai

Dubai is één van de zeven landen die deel uitmaken van Verenigde Arabische Emiraten. Het land ligt in het Midden-Oosten op het Arabische schiereiland. Veel mensen zijn een keer in Dubai geweest zonder dat ze daadwerkelijk een bezoek hebben gebracht aan de hoogtepunten in het land. Dat komt omdat Dubai een belangrijke luchthaven is wanneer het gaat om tussenstops. Daar waar het land vroeger als als luxueuze reisbestemming gezien werd voor de welgestelden, is het vandaag de dag een meer betaalbare bestemming geworden. Ook staat Dubai bekend als een belangrijke winterzonbestemming om de Nederlandse winterkou te ontvluchten. Dat is niet zo vreemd als u zich bedenkt dat Dubai een subtropisch klimaat kent. Het klimaat wordt namelijk gekenmerkt door het feit dat de zon vrijwel iedere dag schijnt en dus ook in onze koude winters. Dubai is helemaal omringd door de Arabische woestijn en in het bezit van een prachtige zeekust en berggebied met een diversiteit aan flora en fauna. In deze gebieden kunt u bijvoorbeeld het Arabische luipaard, de Arabische Onyx, Wadi Racer en berggazelle tegenkomen. Ook is het mogelijk om op het land verschillende reptielen en slagen tegen te komen of de prachtigste vissen, dolfijnen of schildpadden in het water te spotten. Een heerlijke bestemming dus om te genieten van luxe, zon, natuur, zee en strand.

Burj Khalifa

Het meest bekende gebouw van Dubai is natuurlijk de Burj Khalifa. Met 828 meter hoogte, is het ook nog eens het hoogste gebouw ter wereld. Waar u zich ook in Dubai bevindt, vanaf ieder punt ziet u dit immense gebouw. De Burj Khalifa is middenin Dubai te vinden, in Downtown Dubai, en zorgt voor een waanzinnig uitzicht van bovenaf. Het ligt langs de oevers van de Dubai Fountain Lake en naast de grootste shopping mall ter wereld. De Burj Khalifa zelf bestaat voornamelijk uit kantoorruimten, maar daarnaast zijn er ook appartementen te koop en is er een zeer luxe hotel gelegen met restaurants, nachtclubs, een moskee en platforms vanaf waar u een schitterend 360-graden uitzicht heeft over Dubai. Hier kunt u de prachtigste foto's maken en met goed weer is het zelfs mogelijk om een glimp op te vangen van Iran! In de avond is het absoluut aan te raden om naar de fontein te gaan die voor het Burj Khalifa ligt. Deze iconische fontein zorgt telkens weer voor een geweldige show met licht- en geluidseffecten. Dat zorgt ervoor dat de fontein zelf een geweldige bezienswaardigheid is.

Dubai Museum

Het belangrijkste museum van Dubai is het gelijknamige Dubai Museum. Het museum is verscholen achter dikke muren in het Al Fahidi Fort, welke in 1787 gebouwd is om de de stad te kunnen verdedigen. Het museum is uitermate geschikt voor wie meer wil weten over het vroegere Dubai, maar ook over de ontwikkeling en het heden van het land. Geheel in stijl vindt u wapens, vondsten uit het verleden, oude huizen en moskeeën. U maakt kennis met het leven in de woestijn en in zee. Bezoek de verschillende galeries en tentoonstellingen om zoveel mogelijk over Dubai te weten te komen.

Burj al Arab

Het meest luxueuze hotel ter wereld, de Burj al Arab, is gelegen in Dubai en een bezienswaardigheid op zich. Het in 1999 geopende hotel heeft maar liefst zeven sterren en is hiermee het hotel met de meeste sterren op onze aarde. De hoteleigenaar heeft dit sterrenaantal overigens zelf aan het hotel gegeven, want officieel is het een vijfsterrenhotel. Doordat het op een eiland gelegen is, op zo'n 500 meter van het vasteland, wordt de privacy van de gasten optimaal gewaarborgd. Het hotel heeft een zeer unieke vorm die is afgeleid van een dhow, beter bekend als een typisch Arabisch schip. Er wordt weleens gezegd dat het nog minstens vier eeuwen duurt voordat het geld van de bouw terug is verdiend. Wie hier graag wil verblijven, betaalt tussen de vijfhonderd euro per nacht voor de goedkopere kamers tot maar liefst rond de veertigduizend euro per nacht voor de duurste suites met privé butlers. Wie een kamer in dit meeste luxe hotel in het kunstmatige eiland in de Perzische golf wil boeken, moet hier dus flink voor in de buidel tasten. Gelukkig is het ook een mooi gebouw om vanaf een afstandje te bewonderen of om tijdens een middag een high-tea te nuttigen.

Woestijnsafari

Heeft u tijdens uw bezoek aan Dubai wat zin in activiteit? Kies dan voor een woestijnsafari! Het is waarschijnlijk één van de leukste manieren om de woestijn te verkennen. U gaat in een jeep langs de meeste waanzinnige woestijnduinen en kunt genieten van prachtige uitzichten. Niet alleen overdag kunt u genieten van deze safari, ook 's avonds is het mogelijk de woestijn te verkennen. De zonsondergang zorgt ervoor dat het een onvergetelijke beleving wordt, maar ook de optie om te kiezen voor een diner in de woestijn zorgt voor een unieke beleving. Ter afsluiting kunt u genieten van de tradities van het land, zoals het rijden op een kameel of een optreden van buikdanseressen. In Dubai wordt het dus gegarandeerd meer dan alleen een rit maken door de woestijn.

Ontdek de magie

Het is inmiddels wel duidelijk dat Dubai zoveel meer is dan alleen luxe met pracht en praal. Ook kunt u zich verdiepen in het verleden, de natuur ontdekken of de prachtige omgeving verkennen. Juist daarom blijft Dubai zorgen voor verrassingen en ontwikkelt het zich tot een bestemming die u zeker weten een keer bezocht moet hebben. Altijd al nieuwsgierig geweest naar de mogelijkheden? Vraag er naar en wie weet bevindt u zich tijdens uw volgende vakantie wel in Dubai!

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.

Benieuwd naar andere de andere blogs, zoals die van Australië, Lissabon of Mexico? Klik dan hier!