· 

Ecuador: ontdek een waar rijkdom aan cultuur en natuur

Geschreven door Iris de Jong

Ecuador komt waarschijnlijk niet direct bij u in gedachten wanneer u denkt aan uw volgende vakantie en dat is zonde. Ondanks dat het een prachtig land is, met waanzinnige flora en fauna, biedt een vakantie naar dit land zoveel meer mogelijkheden! Wat denkt u van de vele natuurparken, een bezoek aan de hoofdstad Quito of een kort verblijf op de Galapagos eilanden? Bent u écht op zoek naar een afwisselende en fascinerende bestemming die u nog jaren bij zal blijven? Lees dan snel verder naar wat Ecuador u allemaal te bieden heeft!

De oorsprong

Voor velen is Ecuador gewoon de naam van een land, maar niets is minder waar. Het land is vernoemd naar het Spaanse woord voor evenaar. Waarom? Omdat de evenaar het land namelijk scheidt. Daarom is er op deze denkbeeldige lijn een monument geplaatst, zodat het mogelijk is om met allebei de benen op een ander deel van de wereld te staan. Menig toerist komt hierop af om echt het gevoel te hebben een wereldreiziger te zijn. En eerlijk gezegd is het natuurlijk ook best uniek om op het noordelijke en zuidelijke deel van de wereld te staan!

Natuurreis

Wanneer u naar Ecuador reist, staat uw vakantie al snel in het teken van de prachtige natuur en dat is niet zo heel gek want land is er één met een enorm rijkdom aan diverse landschappen en uiteenlopende diersoorten. Wie hiervan houdt, heeft de vakantie van zijn leven! Omdat het in feite een relatief klein land is, kunt u in korte tijd veel ontdekken op het gebied van flora en fauna. Dat is maar goed ook, want Ecuador is in het bezit van een enorm rijkdom aan plant- en diersoorten. Zo vindt u hier 1.500 verschillende vogelsoorten, rond de 6.000 soorten vlinders en daarnaast ongeveer 1.5000 verschillende boom- en plantsoorten. Genoeg te zien dus! 

Quito

Als u in Ecuador bent, kunt u een bezoek aan de hoofdstad Quito natuurlijk niet overslaan! Deze stad staat bekend om haar rijke historie, waarvan eveneens in de stad, veel terug te vinden is. Hierbij kunt u denken aan het Banco Central del Ecuador, waar de geschiedenis op een prachtige wijze zichtbaar gemaakt is. Aangezien Quito niet zo'n hele grote stad is, zijn alle bezienswaardigheden te voet te bezoeken. Daarnaast mag u het oude- en tevens toeristische centrum beslist niet overslaan. De stad wordt gekenmerkt door haar hoogteverschillen, smalle straatjes en heuvels met een enorme berg. Bij de bekende plaza's: Plaza Grande, Plaza San Francisco en Plaza Domingo, kunt u onder andere de volgende bezienswaardigheden bezoeken, zoals aan de kathedraal, het klooster of zorg voor een tussenstop bij één van de gezellige terrasjes. 

Natuurparken

Er zijn heel wat mooie natuurparken in Ecuador te vinden. Een van de bekendste onder de toeristen is het Cotopaxi National Park. Hier kunt u een 6.000 meter hoge vulkaan vinden. Sommigen beklimmen deze waar ze twee dagen over doen. Als u deze ook wilt bezoeken, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie wandeling te maken langs het Limpiopungomeer, welke aan deze vulkaan gelegen is, waar u vervolgens kunt genieten van verschillende diersoorten en de immense natuur. Als u het park liever per fiets verkent, is dit ook mogelijk. U kunt zich dan aanmelden voor de fietstochten die georganiseerd worden. Hieronder ziet u de Cotopaxi.

Aan de kust van Ecuador bevindt zich ook nog een totaal ander prachtig natuurgebied, namelijk Machalilla National Park. Hier bevinden zich ongekend mooie stranden, prachtige baaien en diersoorten die u normaal gesproken niet zo vaak ziet. Zo laten zich met wat geluk walvissen spotten. Verder kunt u hier ook veel verschillende soorten historische bouwwerken bekijken. Dat is ook niet zo gek als u zich bedenkt dat deze kustlijn het rijkste, archeologische gebied van Ecuador is. Genoeg te zien en te ontdekken dus!

 

Het grootste gedeelte van Ecuador bestaat uit jungle. Een reis zonder een bezoek aan de jungle, zou dan natuurlijk ook heel erg zonde zijn! Het Yasuni National Park is dan echt een absolute aanrader. Het park bestaat uit ongeveer tienduizend vierkante meter waar zich zo'n 150 amfibieën, ongeveer 110 soorten reptielen en bijna 600 vogelsoorten bevinden. Daarnaast zijn hier de prachtigste bloemen en planten zichtbaar, waardoor een bezoek aan dit park gegarandeerd onvergetelijk zal worden.

Galapagos eilanden

Deze eilandengroep is een heel uniek archipel die behoort tot Ecuador. Het is ontstaan dankzij de vele vulkanische uitbarstingen. Dit zorgt ervoor dat u zich op een ware droombestemming bevindt. Zowel de wereld op het land als onderwater zijn zeer uniek. Ook u echt van snorkelen of duiken houdt, zijn de Galapagoseilanden echt iets voor u. Onder water ziet u namelijk de prachtigste vissen, maar ook schilpadden, mantarays en zeeleeuwen. De Galapagos eilanden zijn niet alleen heel speciaal vanwege de natuur, maar ook de historie is heel interessant. Wist u namelijk dat ze bekend geworden zijn dankzij Darwin die hier zijn evolutietheorie heeft bedacht? Of dat de geografie van de eilandengroep uniek is, omdat bepaalde eilanden zo nu en dan steeds weer veranderen van vorm? Oftewel: deze unieke eilanden zijn hoe dan ook zeker een bezoekje waard!

Onvergetelijk

We kunnen wel stellen dat een bezoek aan Ecuador onvergetelijk is. Het land heeft zoveel moois te bieden! Waarschijnlijk bent u inmiddels wel overtuigd over hoe veelzijdig het land is en hoeveel unieke plekken er zijn om te bezoeken. Wie weet wordt uw volgende vakantie wel een reis naar Ecuador en kunt u alles met eigen ogen beschouwen!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.

Benieuwd naar andere de andere blogs, zoals die van Australië, Zuid-Afrika of Java?  Klik dan hier!