· 

Honeymoon: de mooiste reis van uw leven

De mooiste dag van uw leven moet natuurlijk afgesloten worden met de mooiste reis van uw leven. Na een hectische periode van veel regelen, is het immers meer dan verdiend om lekker tot rust te komen met uw geliefde. Toch kan het lastig zijn om een bestemming te kiezen die volledig aan uw wensen voldoet. Daarom reizen we deze keer niet af naar één bestemming, maar gaan we langs een aantal veel gekozen honeymoon-bestemmingen. Reist u met ons mee naar vier prachtige bestemmingen die ieder, net getrouwd, koppel wel zou willen bezoeken? Ga met ons mee!

Malediven

De zon- en zeebestemming in combinatie met een flinke dosis luxe. De Malediven zijn voor velen toch wel echt een droombestemming en wij snappen wel waarom. Met haar 88 bewoonde eilanden, is er op ieder eiland een uniek hotel die compleet aan uw wensen voldoet, Er zijn niet alleen hotels, maar ook zogeheten watervilla's, die nog luxer zijn en dat is waar veel pasgetrouwde koppels graag verblijven. De onderwaterwereld laat zich zien via de glazen vloeren in de villa's, maar natuurlijk kunt u ook de kraakheldere zee ingaan om ze te bewonderen tijdens het snorkelen en duiken, want ook om het leven in de zee staan de Malediven bekend. Er worden daarnaast veel snorkel- en duikexpedities gehouden om het leven in de meer dan 1.000 koraaleilanden onder water met eigen ogen te bewonderen. De prachtige koraalriffen zijn overdag geweldig om te zien, maar ook 's nachts is duiken of snorkelen geweldig, dankzij de aangeboden excursies. Dit maakt de reis extra speciaal! Als we het specifiek over de eilanden hebben, is Thoddoo heel bijzonder, vanwege de boeddhistische ruïne overblijfselen die er zijn gevonden. Ongeveer rond 1950 is er een boedhhabeeld gevonden met een hoofd die zo goed begraven was, dat niemand begreep dat deze gevonden kon worden. In de loop der jaren zijn alle overblijfselen verloren gegaan, waardoor er nu nog weinig van over is. Wie graag nog wat bezienswaardigheden wil zien, moet richting Malé gaan. De hoofdstad van de Malediven kent ongeveer 100.000 inwoners en heeft een grootte van 1 à 2 kilometer. Met name de Vrijdagmoskee en Hukurumoskee springen direct in het oog en zijn daarnaast ook heel belangrijk voor de inwoners van de Malediven. Ook treft u hier twee grote shoppingmalls, waaronder de Chandhee Magu, welke voor de shopliefhebbers wel een echte must zijn om te bezoeken.

Mauritius

Het tropische Mauritius staat bekend als een waar paradijs waar veel pasgetrouwde stellen graag naar afreizen. het eiland ligt vlakbij Madagaskar, op een kleine 900 kilometer en telt zo'n 1,2 miljoen inwoners. Mauritius staat met name bekend om de - inmiddels uitgestorven- Dodo en de Reuzeschildpadden. Deze worden met name bewonderd tijdens een van de snorkel -of duikexcursies. Ondanks dat het een klein eiland is, met maar een doorsnede van 50 kilometer, is er wel voldoende te beleven. Ga bijvoorbeeld naar Port Louis, de hoofdstad van Mauritius. Zo kunt u naar Le Caudan, ook wel bekend als de jachthaven, waar veel te beleven valt. U vindt hier de leukste restaurantjes en winkels, maar u kunt ook een casino, bioscoop en museum bezoeken. Of ga richting Fort Adelaid, waar u op een heuvel een prachtig fort kunt bewonderen met een rijke geschiedenis. Daarnaast heeft u daar een prachtig uitzicht. Ten noorden van Port Louis vindt u Grand Baie, een prachtig duikgebied. Een plek die de echte onderwaterliefhebber niet mag missen. Bezoek daarnaast ook zeker de Mauritius tafelberg en verken de omgeving hier goed, want u kunt op de top van de berg een heuse onderwaterval bewonderen. In feite is het gezichtsbedrog, want door het slib en zand lijkt het een waterval, terwijl het een optische illusie is. Verder bevindt zich aan de voet van de tafelberg een paradijs waar watersporters die daar helemaal in hun element zijn met kite- en surfmogelijkheden. 

Zanzibar

Een huwelijksreis hoeft niet altijd te betekenen dat de bestemming bestaat uit zon, zee en strand en dat u verder alleen rust neemt. Er zijn ook bestemmingen, die voor een wat actievere huwelijksreis zorgen door de activiteiten die op de plaats van bestemming te doen zijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan Zanzibar. Het eiland ligt ten oosten van het land Tanzania en heeft een grote van zo'n 1500 vierkante kilometer.  Waarom veel honeymooners voor Zanzibar kiezen is overduidelijk: het eiland bestaat uit sprookjesachtige standen en betoverende steden. De hoofdstad Stonetown staat met name bekend als culturele schat met veel knusse en smalle straatjes met op iedere hoek weer iets anders waar u zich over kunt verbazen. De absolute must in de hoofdstad is toch wel de kruidentour, omdat Zanzibar ook wel bekendstaat als kruideneiland. Daarnaast is het paleis van de oude sultan ook zeker een plek die u in de hoofdstad moet bezoeken. Toch liever wat relaxen nabij de hoofdstad? Kies dan voor een van de romantische boottochten op het water. Het oosten van Zanzibar biedt een aantal zeer geschikte plekjes om te bezoeken die echt bij een huwelijksreis horen. Matemwe is zo'n voorbeeld, met haar culturele aanbod, restaurantjes en winkeltjes, maar dat niet alleen: de zonsopgang is hier prachtig. Geniet er samen van terwijl de vissersbootjes zich verzamelen en de inwoners van Zanzibar zich weer klaar maken voor een nieuwe dag in het prachtige Afrika.

Griekenland

Ook dichterbij huis zijn er prachtige bestemmingen te vinden voor de perfecte huwelijksreis. Op zo'n 4 uur afstand bevinden zich de leukste Griekse eilanden die zich ook bij uitstek lenen voor een prachtige honeymoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Corfu, Santorini of de Cycladen. Griekenland is een zeer veelzijdig land met veel bergdorpjes en waanzinnig mooie stranden. Alles wat u zoekt, is hier aanwezig. Bovendien zorgt de veelzijdigheid ervoor dat ieder Grieks eiland eigen kenmerken en karakteristieken heeft, waardoor u kunt kiezen voor een wat actievere honeymoon bestemming waar voldoende te doen is, of meer een bestemming die gericht is op luxe en ontspanning. Griekenland heeft het allemaal!

Begin vandaag al met de mooiste reis van uw leven

De mooiste reis van uw leven begint met een optimale voorbereiding en een zorgeloze afhandeling, zodat u zich eerst volledig op alle andere zaken kunt voorbereiden. Kijk daarom op tijd naar alle mogelijkheden en laat u zo goed mogelijk adviseren om ervoor te zorgen dat uw honeymoon echt onvergetelijk wordt. Wij helpen u graag tijdens deze bijzondere periode met de keuze voor een perfecte bestemming!

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.