· 

Kenia: Hakuna Matata, zorg maar dat u geniet

Geschreven door: Iris de Jong

Vroeg wakker worden van de trompetterende olifanten die in de buurt lopen, de zon op zien komen terwijl Afrika ontwaakt, het zien van de uitgestrekte vlaktes, het gevoel hebben dat u zich in een totaal andere wereld bevindt. Daarbij omringd worden door de meest fascinerende wilde dieren en u al het moois ontdekt wat deze bestemming u te bieden heeft, maar na een aantal dagen wildlife ook ontspannen en volledig tot rust komen? In Kenia kan het allemaal. Wereldwijd wordt deze bestemming geprezen om de geweldige safarireizen, maar dat er ook plaatsen zijn waar u alle indrukken kunt verwerken en volledig tot rust kunt komen, is minder bekend. Dit keer gaan reizen we weer af richting het indrukwekkende continent Afrika en tonen u graag waarom deze bestemming zo bijzonder is! Kortom: Hakuna Matata, zorg maar dat u geniet!

Meer over Kenia

Het land Kenia is gelegen op de evenaar in het Oosten van Afrika. Kenia grenst aan de landen Ethiopië, Somalië, Soedan, Oeganda en Tanzania. Regelmatig wordt er overigens met de laatstgenoemde bestemming een combinatiereis gemaakt. Kenia is maar liefst 580.100 vierkante kilometer groot. U kunt zich wel voorstellen hoe groot het gebied is waar de wilde dieren zich bevinden. Het landschap is zeer uiteenlopend, van savannes tot bergen en van meren tot koraaleilanden. Deze diversiteit zorgt ervoor dat u zich telkens opnieuw laat verrassen, want waar u ook kijkt, het is nergens hetzelfde en u ontdekt steeds weer wat nieuws. Genoeg redenen dus om een bezoek te brengen aan deze veelzijdige bestemming.

Mombasa

De op twee na grootste stad Mombasa, staat ook wel bekend als een geliefde kustplaats. Het is in het oosten gelegen en beschikt over een aantal zeer interessante bezienswaardigheden, maar ook verschillende stranden en nabijgelegen natuurparken. Vandaag de dag zijn er nog verschillende invloeden zichtbaar van de bezetting in het verleden door de Britten en Portugezen. Wanneer u in Mombasa verblijft, is een bezoek aan het historisch centrum een must. U treft hier verschillende historische bouwwerken, zoals forten en andere indrukwekkende gebouwen. De historische binnenstad, ook wel Old Town genoemd, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dat is niet zo vreemd als u zich bedenkt dat het een soort openluchtmuseum in Arabische stijl is, waar u moskeeën, tempels, kleurrijke gevels en oude, klassieke huizen aantreft. Op zoek naar nog meer historische overblijfselen? Ga dan ook naar Fort Jesus, wat ook wel bekend staat als één van de meest interessante bezienswaardigheden van Mombasa, Het fort is in 1953 al gebouwd in opdracht van de toenmalige koning van Portugal. Het heeft verschillende functies gehad, zoals een slavenhuis, maar ook een gevangenis én gebouw voor de militairen. Vandaag de dag is het een geliefd museum, waar nog verschillende kenmerken uit het verleden te zien zijn. Tot slot kunt in Mombasa de parelwitte stranden natuurlijk niet overslaan. Indien u van duiken houdt, is het zeer zeker aan te raden om het prachtige koraal te bewonderen.

Nairobi

De hoofdstad Nairobi beschikt over veel bezienswaardigheden. Het is de snelst groeiende stad van Kenia en dat is ook goed te merken. Nairobi is namelijk continu letterlijk en figuurlijk in beweging en dus volop in ontwikkeling. Ondanks dat Nairobi misschien niet direct zeer aansprekende attracties heeft, is het zeker een stad waar u een aantal dagen kunt vertoeven. U zult zich hier geen moment vervelen. Bezoek bijvoorbeeld het Nairobi National Museum wat vlakbij het centrum gelegen is of het Spoorwegmuseum. Ook het park Uhuru mag u beslist niet overslaan, net zoals de waanzinnig mooie Jamai Moskee. Een rit rond het centrum is ook zeker weten een aanrader, met name omdat u langs alle buitenlandse ambassades rijdt. Verder is de wekelijkse Masai-markt in Nairobi ook erg leuk. U kunt hier terecht voor veel verschillende producten, zoals drums en houtwerk. Het is gelegen naast een groot winkelcentrum waar u na afloop ook nog even een kijkje kunt nemen.

Masai Mara Game Reserve

Bij een bezoek aan Kenia mag u de natuurparken natuurlijk niet overslaan. Het bekendste park van Kenia is de Masai Mara Game Reserve en wordt niet voor niets de 'World Cup of Wildlife' genoemd. Het park is gesitueerd in de Great Rift Valley en heeft een enorm grasgebied waar alle wilde dieren zich zo nu en dan goed kunnen verstoppen. Er leven zo'n 1.5 miljoen dieren in de Masai Mara Game Reserve. Het wordt ook wel een juweel genoemd op het gebied van safarireizen in Afrika, want niet alleen in Kenia is het één van de mooiste parken, ook in het hele continent wordt de Masai Mara Game Reserve geprezen om de schoonheid aan flora en fauna. Het park is gelegen aan de grens van Tanzania. Met een grootte van 1.500 vierkante kilometer is de leefomgeving van de wilde dieren enorm te noemen. Zoals de naam al doet vermoeden, werd dit park eveneens door de Masai bevolking bewoond. Vandaag de dag is de Masai bevolking hier nog steeds woonachtig en leven zijn volgens de eeuwenoude tradities. Bezoekers van het park kunnen deze stammen ook bezoeken. 

Tsavo National Park

Een ander prachtig natuurpark is het Tsavo National Park. Met zo´n 21.000 vierkante kilometer beschikt dit oudste natuurpark over een rijke diversiteit aan flora en fauna. Typerend voor Tsavo zijn de baobab bomen in de rood-bruine kleur van de aarde. In de immense oppervlakte ziet u veel open savannes, moerassen en heuvels. Verder bestaat Tsavo National Park uit twee delen, namelijk Tsavo West en Tsavo East. Het eerste deel staat voornamelijk bekend om het zeer veelzijdige landschap, maar bij Tsavo East heeft u een grotere kans om wilde dieren te bewonderen. Dit gedeelte is namelijk een stuk ruiger, maar ook rustiger omdat het minder bezocht wordt. Hierdoor kunt u meer ontspannen de dieren bekijken, zonder dat er veel auto´s om u heen geparkeerd staan met hetzelfde doel. Tsavo West biedt daarentegen veel wateren waar dieren vaak wat komen drinken. U kunt daar bijvoorbeeld olifanten, leeuwen, nijlpaarden en giraffen spotten. Verder heeft Tsavo National Park iets heel bijzonders. Zo heeft u dankzij de grote olifantenpopulatie de meeste kans om ze in dit park in Kenia te zien. Verder staan ze ook specifiek om de rode olifanten. Met hun slurf blazen zij rode stof over zichzelf heen, waardoor ze deze rode gloed dus krijgen. Heel bijzonder om te zien!

Diani Beach

Het unieke aan Kenia is dat er een goede mix is aan natuur en ontspanning. Voor de meesten is Diani Beach hét strand dat u dan bezoeken moet. Het wordt ook wel het mooiste strand van Kenia genoemd en wij weten wel waarom! Dit populaire strand zorgt voor volledige ontspanning, maar wilt u toch wat ondernemen? Ontdek dan ook de fascinerende onderwaterwereld tijdens snorkel -of duikexcursies of maak een boottocht en geniet dobberend op de Indische Oceaan. Het lijkt net een waar paradijs waar u zich bevindt. Bent u toch eigenlijk ook nog wel nieuwsgierig naar wat de omgeving te bieden heeft? Kies dan voor één van de georganiseerde excursies, zoals de meest uiteenlopende watersporten, ontdek de gezellig nabijgelegen winkels of relax met een cocktail in uw hand terwijl u van het uitzicht geniet.

Maak de reis van uw leven

Deze bestemming zorgt keer op keer weer voor verbazing; de ongerepte natuur, de meest waanzinnige beesten en ook nog voldoende aanbod op het gebied van cultuur en strand. Er is ook nog zoveel meer te ontdekken. Een reis naar Kenia wordt er gegarandeerd één die u niet snel zal vergeten. Wilt u een bijzondere reis maken? Denk dan zeker aan het fascinerende Kenia! 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.