· 

New York: where everything is possible

Geschreven door: Iris de Jong

Overweldigd worden door enorme wolkenkrabbers, in het verleden duiken op Ground Zero, genieten van de meest fantastische musicals op Broadway, het grootste stadpark Central Park en natuurlijk Times Square. Een stedentrip naar New York is niet zomaar een stedentrip; u wordt meegenomen in het leven waar altijd alles groots en immens is, maar waar u ook snel weer aan went, omdat New York niet voor niets 'The City That Never Sleeps' genoemd wordt. De verveling zal niet toeslaan, want op elke plek is iets te beleven of te doen. Ontdek de stad waar letterlijk alles mogelijk is en waar u zich geen enkel moment zult vervelen! Zet een stap in New York: where everything is possible.

Over New York

De stad New York City staat bekend als de grootste stad van de staat New York. Er is meer dan genoeg te beleven en daarom wordt de stad gezien als hét belangrijke centrum wanneer het gaat over muziek, politiek, mode en cultuur. Tevens is het naast grote steden zoals Tokyo, Parijs en Londen economisch gezien een van de belangrijkste steden ter wereld. Met 8,6 miljoen inwoners, wordt New York qua inwonersaantal niet gezien als de grootste stad, maar zo voelt het wel als u er bent. Het is namelijk een bruisende stad waar altijd iets te beleven is. Verder hebben Nederland en New York altijd een belangrijke connectie gehad. Dit is te danken aan het feit dat de stad vroeger bij Nederland hoorde. Toen de Nederlanders per schip in de periode van de West-Indische Compagnie in deze, voor hen, onbekende stad aankwamen, gaven zij het de naam Nieuw-Amsterdam. Echter, daar kwam twee jaar later verandering in toen ook Engeland arriveerde en in het bezit kwam van de stad die zij vervolgens New-York noemden. De Nederlanders zouden de Nederlanders niet zijn als zij de hoop niet opgaven en een nieuwe poging deden. Deze kans kwam 50 jaar later, toen Nederland weer in het bezit geraakte van New York en haar de naam Nieuw-Oranje gaf. Desalniettemin werd het na korte tijd opnieuw New York. Helaas voor de Nederlanders, want het zou heel grappig zijn als ze vandaag de dat New-Amsterdam of Nieuw-Oranje zou heten, maar dat neemt niet weg dat verhaal er wel altijd voor zal zorgen dat Nederland en New York historisch gezien een belangrijke connectie met elkaar hebben. In de afgelopen jaren is New York flink veranderd; daar waar de stad toeristisch gezien alleen maar uit Manhattan bestond, vallen Brooklyn en Queens ook grotendeels onder het toeristische aanbod. Dit is juist zo leuk omdat de stad hierdoor een totaal andere dimensie heeft gekregen. Dit komt doordat er een aantal hippere wijken bij zijn gekomen. New York blijft zich hierdoor continu ontwikkelen en dat maakt de stad juist zo bijzonder.

Central Park

Wanneer u in New York bent, kunt u een bezoek aan het meest bekende park van de Verenigde staten natuurlijk niet overslaan. Het is een enorm park middenin Manhattan, waar u, als u het hele park wilt bewandelen, een afstand van tien kilometer aflegt. Zoals bij alles in New York, is het altijd groter en meer, waardoor een park ook niet zomaar een park is. U kunt in Central Park dus maar genoeg beleven. Het maakt niet uit of het winter of zomer is, in dit enorme park vol met meren, uitgestrekte weiden en duizenden bomen, is altijd wat te beleven. Ga bijvoorbeeld naar het enorme veld middenin het park, The Great Lawn, waar dagelijks vele sporten gespeeld worden, maar ook vaak bandjes en muzikanten optreden om het publiek in het park een extra ervaring mee te geven. Bent u met kinderen op pad en zijn ze gek op dieren? Ook dan is Central Park een perfecte locatie om heen te gaan aangezien zich hier een Children's Zoo bevindt met een kindertuin. Tevens is hier een Central Park Zoo waar u ijsberen, leeuwen, giraffen en tijgers kunt vinden. Cultureel gezien is het een aanrader om de Belvedere Castle te bezoeken. Het kasteel is gebouwd op Vista Rock, een enorme rotspartij, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Daarnaast kunt u ook nog richting The Loch, waar u een vijftal watervallen treft, die u hoogstwaarschijnlijk niet in het park verwacht, maar een bezoek aan Central Park echt verrijken. Er is nog zoveel meer te beleven, zoals The Loeb Boathouse of The Shakespeare Garden, waardoor u zich telkens blijft verbazen wat u zich een paar meter verderop afspeelt of te ontdekken valt.

Wall Street

Wie kent Wall Street niet? Het wordt vaak in één zin genoemd met de financiële wereld in Amerika of eerder zelfs geassocieerd met het financiële centrum ter wereld. Dat is helaas niet het enige waar Wall Street bekend om staat, want hier bevond zich ook ooit het World Trade Center. Dankzij deze heftige gebeurtenis in het verleden op 9/11 is er een 9/11 Memorial Museum dat u op Ground Zero kunt bezoeken. Verder is South Street Seaport, en dan met name Pier 17, een absolute aanrader. Hier treft u winkels, restaurants en vooral een enorm gezellige sfeer. Eveneens heeft u hier uitzicht op een Brooklyn Bridge. Een goede plek dus om al het moois dat u om u heen ziet en ervaart onder het genot van een hapje en drankje te verwerken.

Times Square en Midtown

Als u ergens heen moet gaan om veel te zien, is het wel naar dit gebied! Om te beginnen bevindt zich één van de meest bekende gebouwen van Amerika, de Empire State Building, zich hier in de wijk Manhattan. Het immense gebouw beschikt over maar liefst 102 verdiepingen. Indien u een waanzinnig uitzicht over New York wilt hebben, is het een must om naar de 86ste verdieping te gaan. Daar ziet u New York op een zeer unieke manier. Uiteraard kunt u Times Square ook niet overslaan. Het wordt gezien als het het centrale punt van Manhattan, Broadway, 7th Avenue en de rest van het theater district. Dankzij de drukte gebeurt er zoveel om u heen, waardoor het haast onwerkelijk is wat er allemaal om u heen gaande is. Bent u gek op musicals? Woon dan zeker één van de voorstellingen bij die hier gehouden worden, zoals de Lion King of Wicked. 

Rockefeller Center

Het Rockefeller Center staat qua architectuur zeer hoog aangeschreven en biedt u als bezoeker een waanzinnig uitzicht. Het complex bestaat uit maar liefst negentien gebouwen en is gelegen aan 5th Avenue. In het verleden is dit gebouw door John. D. Rockefeller cadeau gegeven aan de stad. Dit gebeurde in een bijzondere periode, aangezien New York op dat moment te kampen had met twee Wereldoorlogen en financieel in nood zat. Het bekendste gebouw is de Top of the Rock. Als u hier naar de 8oste verdieping gaat en vervolgens via een andere lift nog eens vijftien verdiepingen omhoog gaat, ontdekt u Manhattan op een totaal andere manier. U heeft hier een iconisch uitzicht over het gebied dat er vanaf die hoogte bijzonder spectaculair uitziet.

Vrijheidsbeeld

Tijdens een bezoek aan New York is het bewonderen van het Vrijheidsbeeld uiteraard absoluut een must. U kunt het beeld aanschouwen op Liberty Island, waarvoor u de boot vanuit Manhattan dient te nemen. The Statue of Liberty, zoals het Vrijheidsbeeld officieel genoemd wordt, staat voor de politieke vrijheid en democratie. Ruim 130 jaar geleden is het door de Franse ontwerper Gustave Eiffel cadeau gedaan om de 100-jarige revolutie te vieren. Lady Liberty, zoals de vrouw heet, houdt in de ene hand een plaquette waar in Romeinse cijfers de datum en het jaartal staat waarop Amerika zich onafhankelijk verklaarde. In de andere hand houdt ze een fakkel vast die staat voor vrijheid.

Dit was slechts een greep uit alle mogelijkheden. Er is zoveel moois te zien, te beleven en ontdekken en als u eenmaal in New York geweest bent, wilt u gegarandeerd een volgende vakantie weer terug. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en laat u verrassen door de stad waar alles mogelijk is.

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.