· 

Op reis door Nieuw Zeeland: het Zuidereiland

Geschreven door: Iris de Jong

 

We zijn al een keertje eerder langs de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland gegaan, maar omdat er zoveel is wat er over deze prachtige bestemming gedeeld kan worden, hebben we het Noordereiland en het Zuidereiland in twee aparte blogs verdeeld. Daarom is het nu tijd voor het Zuidereiland. Een bestemming waar de echte natuurliefhebber zijn geluk niet op kan. Van het Abel Tasman National Park tot het Westland National Park en van Christchurch tot Dunedin. Gaat u mee het Zuidereiland verkennen?

Op ontdekkingsreis met Abel Tasman

Een van de mooiste plekken op aarde vindt u op het Zuidereiland en dit gebied heeft een bijzondere link met Nederland. In de 17e eeuw werd dit gebied namelijk ontdekt door de Nederlander Abel Tasman. Dat klopt niet helemaal, want de Maori's hebben hier ruim 1.000 jaar geleefd, ondanks dat is het park uiteindelijk toch naar Abel Tasman genoemd. In feite is het park maar een heel klein gebied dat is omringd door de prachtigste witte stranden, groene bossen en de azuurblauwe zee. Geniet hier van de adembenemende rust en fantastische natuur. Verder is het voor de wandelaar zeker een must om langs de waanzinnige kustlijn te lopen of om over het water te kajakken voor de waterliefhebber.

Marlborough Sounds

Vlakbij het Abel Tasman National Park is Marlborough Sounds gelegen. Het is een heel groot gebied dat rijk is aan eilanden. De diepe groeven hebben iets weg van echte fjorden. U geniet hier van kleine baaien in beboste gebieden met steile heuveltjes. Deze zijn alleen maar bereikbaar per boot en watertaxi. Vervolgens komt u op de prachtigste plekken waar u tevens kunt zeilen, mountainbiken en wandelen. 

Canterbury

Van de zuidelijke Alpen tot aan de zuidkust bevindt zich een groot uitgestrekt met de sneeuw bedekt gebied, namelijk Canterbury. Verschillende rivieren, zoals de Waiau en de Rakaia kunnen, afhankelijk van het weer, veranderen in ruig water, wat voor een waanzinnig uitzicht zorgt. Maar dat is niet alles, bij Harmer Springs bevinden zich namelijk ook warmwaterbronnen die ervoor zorgen dat u optimaal kunt genieten van de rust, een waar natuurlijk kuuroord dus! Verder is de omgeving echt prachtig mede dankzij de bergen die het gebied zo uniek maakt. 

Westland National Park

Voor de echte natuurliefhebber is het Westland National Park een echte must. Dit park is met name zo speciaal vanwege zijn verscheidenheid aan natuurlandschappen. Van hoge bergen tot indrukwekkende gletsjers, van regenwoud tot waanzinnig mooie meren. U kunt het zich wellicht niet voorstellen, maar het Westland National Park heeft het allemaal. Het lijkt iedere keer weer alsof u in een andere wereld stapt die u telkens weer verbaast. Daarnaast staat dit gebied bekend om de diversiteit aan flora en fauna. Dit is te danken aan de hoeveelheid regen die in dit gebied valt. Doordat er verschillende excursies aangeboden worden, is het mogelijk om langs de vele gletsjers te gaan. Zeker een aanrader dus!

Christhurch & Dunedin

Wilt u tijdens uw verblijf ook nog naar een gezellige en bruisende stad? Kies dan voor Christchurch. Dit is de grootste stad van het Zuidereiland die een beetje doet denken aan Engeland dankzij de verschillende Victoriaanse gebouwen. Helaas is er in 2010 een aardbeving ontstaan die ervoor gezorgd heeft dat de ontwikkeling van de stad is gestagneerd. Er kwam steeds meer leven in de brouwerij totdat deze ernstige aardbeving plaatsvond. Vandaag de dag heeft Christchurch een modern uiterlijk met trendy cafés en restaurants. Er zijn zeker een aantal aanraders om te bezoeken tijdens een verblijf in Christchurch, zo kunt u bijvoorbeeld met een gondel langs de Nieuw-Zeelandse Alpen varen waarbij u tevens een uitzicht heeft over de stad en de haven. Verder is de kathedraal van Christchurch een heel bekende bezienswaardigheid. De Cardboard Cathedral, zoals deze heet, is deels gemaakt van karton en juist daarom is deze zo bijzonder. 

 

Bent u meer geïnteresseerd in een stad met een typische Schotse architectuur? Kies dan voor Dunedin. Op Christchurch na is dit een grootse stad van het Zuidereiland. U vindt hier prachtige gebouwen en gezellige straten met terrassen en winkels. Verder is het een echte studentenstad waar de Schotse invloeden duidelijk merkbaar zijn. 

Kaikoura

Het kleine stadje Kaikoura, dat ongeveer op 190 kilometer van Christchurch gelegen is, was jarenlang niet heel erg in trek bij de toeristen. Vandaag de dag komen hier vooral natuurliefhebbers om te genieten van de waanzinnige natuur. U kunt hier tevens walvissen, dolfijnen en bultruggen spotten. Het bijzondere hieraan is dat deze heel erg dichtbij de kust komen. U kunt hier ook een van de dagexcursies boeken waarbij u met een boot vanaf zee de indrukwekkende natuur kunt bekijken. 

Queenstown

Met de prachtige ligging is Queenstown een stad die u beslist niet over mag slaan. Het wordt niet voor niks één van de mooiste steden van de wereld genoemd. Queenstown is gelegen aan de Lake Wakatipu en de Remarkables, wat voor een heel indrukwekkend uitzicht zorgt. Verder staat deze stad voornamelijk bekend om haar sporten en daarom zijn de inwoners ook heel creativiteit in het bedenken van steeds verschillende sporten. U kunt het zo gek niet bedenken of deze avontuurlijke sport wordt aangeboden. Dit is dus echt een stad om te bezoeken voor de waaghalzen onder ons.

Ook nog naar het Noordereiland?

Het Zuidereiland lijkt wel een bestemming op zichzelf, maar we moeten niet vergeten dat Nieuw-Zeeland ook nog een ander prachtige eiland heeft, namelijk het Noordereiland. Gaat u voor een lange reis met een combinatie van allebei? Of kiest u voor één van beiden? Wie weet bent u binnenkort wel op dit prachtige Zuidereiland te vinden! 

 

Klik hier voor ons eerste blog over het Noordereiland.

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.