· 

Oost-Canada: de bestemming die blijft verwonderen

Geschreven door: Iris de Jong 

Met de prachtige Niagiara Waterfalls, innemende vergezichten en natuurlijk de fascinerende steden zoals Quebec, Montréal en Toronto, zorgt Oost-Canada er telkens weer voor dat u van de ene verbazing in de andere valt. Indien u op zoek bent naar een bestemming waar u meer wilt zien dan alleen natuur, zorgt Oost-Canada voor een fijne afwisseling aan grote en indrukwekkende steden, maar ook aan mooie natuurparken. Geniet van de ongerepte natuur met haar waanzinnige kliffen, baaien en kusten. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Bruce Peninsula National Park

We beginnen bij de provincie Ontario waar u in het turquoise water van Georgian Bay het langwerpige schiereiland Bruce Peninsula National Park treft. Het wordt omringd door zeer steile kliffen en zeer ruige kusten, waarbij er een scheiding is tussen koude -en warme wateren. Binnen het Bruce Peninsula National Park bevinden zich verschillende dieren; van enorme zwarte beren tot zeldzame reptielen die zwerven tussen de groene bossen, rotsachtige bergen en diverse natuurgebieden. Het Tobermory is het meest bekend dankzij de rotsformaties die het koude water omringen. Indien u op zoek bent naar een fantastisch uitzicht, moet u beslist de zestig meter hoge klif bezoeken. Vanaf hier heeft u namelijk een zeer indrukwekkend uitzicht over de baai.

Algonquin Provincial Park

Het Algonquin Provincial Park is de ideale bestemming voor wie van natuur houdt en de drukke steden wil vermijden. U vindt hier prachtige steile kliffen, dichte naaldbossen en schitterende meren. Het park is ideaal gelegen door de korte afstanden naar Toronto en Ottawa. Niet alleen voor toeristen is dit natuurpark in trek, ook de Oost-Canadezen zelf kiezen er voor om regelmatig een weekend te vertoeven in het Algonquin Provincial Park. Het nationale park is geliefd onder wandelaars en kanovaarders. De zuidelijke hoek van dit park verkent u via de verharde Highway 60. Op deze verharde Highway zijn diverse campings te vinden met, als u geluk heeft, een groep elanden die u kunt bewonderen. Verder treft u hier maar liefst 2.000 kilometer kanoroutes en heel uitdagende trails, waarmee u het binnenland op een compleet andere manier kunt bewonderen.

Niagara Falls

Wanneer u in Canada bent, wilt u vast en zeker één van de meest bijzondere natuurverschijnselen bewonderen: de Niagara Falls. Dit is een grote waterval die gelegen is op de grens van de Verenigde Staten en Canada. Deze watervallen worden ook wel de 'Horsehoe falls' (hoefijzer watervallen) genoemd. Deze naam is te danken aan de halve ronding die de watervallen kenmerkt. U kunt dit bijzondere spektakel op verschillende manieren bewonderen. Zo kunt u allereerst een rondvaart maken, waarbij u op slechts zeventig meter afstand van de watervallen komt. Daarnaast is het ook mogelijk om van bovenaf naar de watervallen te kijken. Tot slot is het ook zeker aan te raden om 's avonds een bezoek te brengen, want dankzij verlichting zijn de watervallen namelijk extra speciaal!

Toronto

Gedurende een reis aan Oost-Canada mag u Toronto uiteraard niet overslaan. Het is ook niet voor niets dat een reis door Oost-Canada meestal start met een bezoek aan Toronto. Deze zeer levendige stad biedt wolkenkrabbers, oude kerkjes en is een uitstekend alternatief voor een citytrip aan New York. In tegenstelling tot New York is een lijst met hoogtepunten afvinken niet nodig. In Toronto draait het  vooral om de sfeer en het gevoel. Er wachten een hoop interessante bezienswaardigheden en op u, zoals China Town, de kleine huisjes in Little Italy en natuurlijk Kensington Market. De laatste staat voornamelijk bekend om de gezellige drink- en dinerfaciliteiten. Verder is het ook zeer zeker de moeite waard om de ferry naar Toronto Islands te nemen voor een uniek uitzicht op de skyline. 

Thousand Islands

De eilandengroep Thousand Islands is gelegen op de overgang van Lake Ontario naar de St. Lawrence River. Deze rivier is gelegen op de landgrens van Amerika en Canada. Deze grens ligt dwars door zo'n duizend eilanden, waarvan er een deel tot Amerika behoort en een deel tot Canada. De eilanden zijn ontstaan uit de verschillende restanten van bergketens. Voorbeelden van eilanden zijn Fort Henry en Bold Castle. Er worden verschillende boottochten in dit gebied georganiseerd, waarbij u torens, kastelen en privéhavens kunt bewonderen. Ondanks dat een boottocht aangeraden wordt, kunt u ook direct langs de oever rijden per auto of camper. 

Ottawa

De hoofdstad van Canada staat garant voor een speciale combinatie aan natuur, cultuur en ontspanning. Winkels, restaurants, prachtige natuur en een pittoreske omgeving; Ottawa heeft het allemaal. De bekendste bezienswaardigheid is de Parliament Hill. Verschillende rondleidingen worden aangeboden, waarbij u met een gids langs imposante parlementsgebouwen loopt. Dit gedeelte van Ottawa wordt ook wel gezien als één van de mooiste stukken van de stad. Voor menig Europeaan lijkt het zelfs of er een stuk Europa is verplaatst naar Canada. Voor Nederlanders is dat zeker geen gekke gedachte, omdat Ottawa bekendstaat om het jaarlijks terugkerende tulpenfestival. Hierbij worden er jaarlijks ruim 500.000 mensen naar de hoofdstad toegetrokken om de tulpen te bewonderen. Verder is de Peace Tower ook zeker weten een aanrader. Vanaf hier heeft u zicht op de wijken, parken en tuinen die zich in Ottawa bevinden.

Montréal

In de provincie Québec bevindt zich de op twee na grootste stad van Canada; Montréal. De naam van de stad is afgeleid van de heuvel Mont Royal. De voertaal binnen deze stad is Frans en wordt ook weleens het Parijs van Noord-Amerika genoemd. Voor de Franstaligen in Canada, is dit het culturele centrum. Wie aan Montréal denkt, zal vrij snel aan de Notre Dame-basiliek denken. Het is een kerk die afstamt uit 1829, waarbij een goud-blauwe koepel te zien is. Verder is de Musée des beau-arts voor de kunstliefhebbers echt een pré om te bezoeken. U vindt hier een collectie kunstwerken van Canadese kunstenaars. Wilt u liever te voet de stad bewonderen? Kies voor een van de overige stadswandelingen en sluit deze af met een drankje op een terras, bijvoorbeeld op Place Jaques-Cartier. Ondanks dat u zich in Canada bevindt, lijkt het net of u zich tijdelijk in Frankrijk bevindt. Dit is weliswaar een rare gewaarwording, maar wel een leuke twist tijdens uw reis in Canada.

Tadoussac

In de provincie Québec bevindt zich een waar walvisparadijs. Voor uw ogen ziet u de staarten net boven het water uitkomen of een omhoog springende walvis verschijnen. Dankzij het warme en zoete water van de Sagueney en het frisse en zoete water van de St. Lawrence River, is er in het water een grote hoeveelheid aan krill. Dat laatste is voedsel voor walvissen en daar gaan zij met veel enthousiasme naar op zoek, waarbij u hen goed kan bewonderen. Niet voor niets worden er dan ook veel excursies georganiseerd, waarbij u deze immense dieren van dichtbij kunt aanschouwen. Tijdens een walvistour vaart u meestal ook door het Saguenay-fjord, het langste fjord van Canada.

Bijzondere ervaringen

Dit bijzondere deel van Canada staat garant voor bijzondere ervaringen, want zoals u gelezen heeft, is er meer dan genoeg te ontdekken en beleven. Een vakantie volop in de natuur, het bezoeken van indrukwekkende steden of een combinatie hiervan; het is allemaal mogelijk! Benieuwd naar wat Oost-Canada u te bieden heeft? Neem dan contact met ons op. Wellicht verkent u tijdens één van uw volgende vakanties wel dit bijzondere deel van Canada! Nieuwsgierig geworden naar wat Canada in het algemeen u te bieden heeft? Lees dan ook Canada: het land waar dromen uitkomen

 

Wilt u zich alvast oriënteren? Kijk hier op onze boekingspagina en stippel uw perfecte reis thuis al uit.

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.