· 

Amerika deel 4: Oost USA

Amerika is een bestemming met oneindig veel mogelijkheden. De bruisende steden, interessante cultuur en natuur waar u uw ogen uitkijkt, zorgen ervoor dat u de mooiste herinneringen maakt. We zijn tijdens eerdere blogs al afgereisd naar Florida en West-USA, maar hebben ook de Historical Route 66 al gereden. Daarnaast hebben we ook al een digitale citytrip gemaakt naar 'The City that Never Sleeps', oftewel New York. Daarentegen hebben we het oosten van Amerika nog niet bezocht en vinden we het de hoogste tijd om een virtuele reis te maken langs alle mooie, historische en bijzondere locaties die u daar treft. Ditmaal komen onder andere Cape Cod, The Niagara Falls en Portland tegen. Laat u verrassen door alles wat het oosten van de Verenigde Staten u te bieden heeft! 

Amish Country

Tijdens een bezoek aan het noordoosten van Amerika, zult u verschillende authentieke dorpjes aantreffen. Amish country is echter zeer bijzonder. U komt terecht in een traditionele gemeenschap dat gevestigd is op het platteland van Lancaster Country in Pennsylvania. Het unieke van de levensstijl in dit dorp is dat het een plek is waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Zo lopen de inwoners van Amish Country in traditionele klederdracht met hoeden en gaan op pad met paard en wagen. De inwoners leven letterlijk het leven volgens de bijbel. Dit bestaat uit eigen belangen opzij zetten en leven voor de gemeenschap. Dit doen zij omdat liefde en vriendschap als essentie van het leven gezien wordt. Bovendien maken zij geen gebruik van elektriciteit. Een ware omschakeling van het leven dat wij in onze westerse samenleving hebben. Dit maakt het des te unieker om een bezoek te brengen aan dit dorp. 

Philadelphia

De stad van de onafhankelijkheid, Philadelphia, is onder andere bekend door haar Rocky Steps en de Cheesesteaks. Waarschijnlijk is het niet de eerste stad waar u aan denkt bij een bezoek aan Amerika, maar zeker weten een stad die de moeite waard is voor een bezoek. Philly, zoals Philadelphia ook wel genoemd wordt, staat vooral bekend als één van de meest historische steden van de Verenigde Staten. Bovendien kunt u eindeloos slenteren door de knusse en gezellige straatjes. Maar wat voor activiteiten kunt u allemaal doen in deze stad? Een echte aanrader is het bewandelen van de The Historic Mile. Dankzij de rijke historie van de stad, is het echt de moeite waard om tijdens deze wandeling langs de historische plekken te gaan. Zo gaat u langs de Indepencence Hall en Liberty Bell, waar u letterlijk en figuurlijk stilstaat bij de onafhankelijkheid. Ook is het de moeite waar om langs de meest gefotografeerde locatie van de stad te gaan, zoals Elfreth's Alley. Wilt u meer weten over de geschiedenis van de Amerikaanse revolutie? Bezoek dan het Museum of the American Revolution. Tot slot vinden wij het ook een echte must om langs de Eastern State Penitentiary te gaan. In het verleden verbleven velen bekende en gevaarlijke namen in deze gevangenis. U kunt hierbij denken aan Al Capone. Veel gevangenissen wereldwijd zijn op deze gevangenis gebaseerd. 

New York

De stad New York City staat bekend als de grootste stad van de staat New York. Er is meer dan genoeg te beleven en daarom wordt de stad gezien als hét belangrijke centrum wanneer het gaat over muziek, politiek, mode en cultuur. Tevens is het naast grote steden zoals Tokyo, Parijs en Londen economisch gezien een van de belangrijkste steden ter wereld. Met 8,6 miljoen inwoners, wordt New York qua inwonersaantal niet gezien als de grootste stad, maar zo voelt het wel als u er bent. Het is namelijk een bruisende stad waar altijd iets te beleven is. Verder hebben Nederland en New York altijd een belangrijke connectie gehad. Dit is te danken aan het feit dat de stad vroeger bij Nederland hoorde. Toen de Nederlanders per schip in de periode van de West-Indische Compagnie in deze, voor hen, onbekende stad aankwamen, gaven zij het de naam Nieuw-Amsterdam. Echter, daar kwam twee jaar later verandering in toen ook Engeland arriveerde en in het bezit kwam van de stad die zij vervolgens New-York noemden. De Nederlanders zouden de Nederlanders niet zijn als zij de hoop niet opgaven en een nieuwe poging deden. Deze kans kwam 50 jaar later, toen Nederland weer in het bezit geraakte van New York en haar de naam Nieuw-Oranje gaf. Desalniettemin werd het na korte tijd opnieuw New York. Helaas voor de Nederlanders, want het zou heel grappig zijn als ze vandaag de dat New-Amsterdam of Nieuw-Oranje zou heten, maar dat neemt niet weg dat verhaal er wel altijd voor zal zorgen dat Nederland en New York historisch gezien een belangrijke connectie met elkaar hebben. In de afgelopen jaren is New York flink veranderd; daar waar de stad toeristisch gezien alleen maar uit Manhattan bestond, vallen Brooklyn en Queens inmiddels ook grotendeels onder het toeristische aanbod. Dit is juist zo leuk omdat de stad hierdoor een totaal andere dimensie heeft gekregen. Dit komt doordat er een aantal hippere wijken bij zijn gekomen. New York blijft zich hierdoor continu ontwikkelen en dat maakt de stad juist zo bijzonder. Voor al het moois wat er te doen is, verwijzen we u graag naar onze blog over New-York!

Niagara Falls

Het zijn wellicht de bekendste watervallen en de grootste natuurwonderen ter wereld: de Niagara Falls. Veel mensen denken dat ze in Canada gelegen zijn, wat ook klopt, maar de watervallen zijn gelegen op de grens van Amerika en Canada. Met een lengte van bijna een kilometer, zijn de Niagara Falls de grootste watervallen ter wereld. Tijdens een rondreis langs Noord-Amerika, kan een bezoek aan de Niagara Falls dus absoluut niet ontbreken. De meest bekende en indrukwekkende waterval van de Niagara Falls is zeker de Horseshoe Falls. De naam is afkomstig van de vorm van een hoefijzer, wat in het Engels Horseshoe betekent. Deze waterval is maar liefst 671 meter breed en 53 meter hoog. Het grootste deel van deze waterval ligt in Canada, maar u kunt ze ook vanaf Amerika bereiken via Goat Island. U kunt hier ook een rondvaart maken, waarbij u op slechts zeventig meter afstand van de watervallen komt. Daarnaast is het ook mogelijk om van bovenaf naar de watervallen te kijken. Verder is het ook aan te raden om 's avonds een bezoek aan de watervallen te brengen, want dankzij verlichting zijn de watervallen namelijk extra speciaal! 

Portland

Als de inwoners van Portland zichzelf moeten omschrijven, zeggen ze direct dat ze prettig gestoord zijn. Niet voor niets is het motto van deze stad 'Keep Portland weird'. Juist daarom komen er veel creatievelingen naar deze stad uit de muziek, kunst en cultuur. Er worden met enige regelmaat evenementen en festivals georganiseerd. Voor natuurliefhebbers is het ook een interessante stad om te bezoeken. Het is een echte groene stad. Zo kunt u de Rose Garden bezoeken of een wandeling maken in het Mount Tabor Park. Hier kunt u een uitgedoofde vulkaan zien. Ook kunt u terecht bij de Columbia River Gorge National Scenic Area. Dit is een kloof bij de Columbia Rivier in het noord-westen van de Pacific.

Buffalo

Vlakbij de Niagara watervallen is de stad Buffalo gelegen. Na de stad New York is dit de grootste stad van de staat New York. Buffalo wordt in de volksmond vaak ook wel de City of Trees genoemd. Ze heeft deze naam te danken aan het feit dat er een enorm netwerk in van parken, fiets- en wandelpaden en bruggen. Verder staat Buffalo bekend als een ware kunststad. De stad heeft meer dan vijftig kunsthuizen en galeries. Hier kunt u oneindig veel kunst vinden; van bekende en onbekende moderne kunst. Om hierop in te spelen, organiseert Buffalo twee soorten festivals. Allereerst is dit het straatfestival Allentown en daarnaast het Elmwood Festival of Arts. Daarnaast is er voor jong en oud voldoende te beleven. Het nachtleven is zeer bruisend en uitgaan is daarom zeer geschikt voor jongeren. Daarentegen heeft het district Allentown veel bars en wordt gekenmerkt door de rustigere omgeving. In Buffalo zult u zich geen enkel moment vervelen!

Cape Cod

In het zuidoosten van Boston is het grote schiereiland Cape Cod gelegen. Het schiereiland is beter bekend als 'The Cape'. Binnen dit gebied vallen vijftien plaatsen die gekenmerkt worden door het prachtige strand en de typische vuurtorens. U zult zelf merken dat het een zeer rustig en vooral mooi gebied is. De kuststrook bestaat uit ruim 800 kilometer aan kuststrook vol met eilandjes waar u de leukste dorpen en mooiste stranden vindt. Niet voor niets is Cape Cod dan ook een echte favoriet onder locals en toeristen. De meest geliefde excursie is de walvisexcursie. In The Cape heeft u namelijk veel kans om deze geweldige zoogdieren met uw eigen ogen te bewonderen. Wat ook erg leuk is voor ons als Nederlanders, is dat er huurfietsen te huur zijn, in onder andere de stadjes Wellfleet, Dennis en Brewster. Het is de perfecte manier om het schiereiland te verkennen. Bovendien is de Cape Cod Rail Trail, van ongeveer veertig kilometer, een echte must. Het is de populairste route van Cape Cod en eveneens heel eenvoudig begaanbaar.

Boston

Het is één van de oudste steden van Amerika: Boston. Dit historische karakter is ook goed terug te zien in het straatbeeld doordat er tussen de skyscrapers veel historische gebouwen te bewonderen zijn. Dit zorgt ervoor dat u compleet meegenomen wordt in de geschiedenis. U kunt dit vooral bewonderen in de musea. Hier wordt dieper ingegaan op de geschiedenis van Boston en Amerika in het geheel. Dit ziet u bijvoorbeeld in het beroemdste museum van de stad, het Boston Tea Party Ships & Museum. Hier treft u onder andere replica's van bekende schepen van Eleanor en Beaver. Bent u niet zo geïnteresseerd in de geschiedenis van deze bijzondere stad? Kies dan voor een dagje strand! Dankzij de ligging van Boston, aan de Atlantische Oceaan, kunt u voor een heerlijk dagje strand kiezen. Een andere mogelijkheid is om de zee op te gaan en walvissen te spotten. Dat is een kans die velen niet laten gaan!

Washington D.C.

Het is de enige stad die niet tot één van de staten van Amerika behoort, maar het is wel de hoofdstad van de Verenigde Staten; Washington D.C. Integendeel tot andere steden wordt er bij geen enkele attractie in Washington om entreeprijzen gevraagd. Zo kunt u dus gratis naar musea toe. Dit is daarom de perfecte stad voor wie van cultuur houdt. Daarnaast zijn er nog een aantal bezienswaardigheden die geliefd zijn onder de toerist. Zo kunt u naar het Lincoln Memorial gaan, die speciaal geplaatst is om de voormalige president Abraham Lincoln te eren. Door een aantal trappen te bewandelen, kunt u ook terecht komen bij het gedeelte waar Martin Luther King zijn beroemde speech heeft gehouden die startte met 'I have a dream'. Ook kunt u naar de National Mall gaan, die vlakbij de Lincoln Memorial gelegen is. Dit herdenkingsmonument eert de, maar liefst, 16 miljoen mensen die tijdens de Tweede Wereldoorloog hebben gevochten. Daarnaast wordt Washington natuurlijk gekenmerkt door het meest bijzondere gebouw van de hele stad, namelijk het Witte Huis. Het is mogelijk om het Witte Huis van dichtbij te bekijken wanneer u door het zogenaamde 'Presidents Park' loopt. Ook kunt u nog naar het 'White House Visitor Center' op Pennsylvania Avenue gaan. Hier bewondert u de inrichting van de president.

Meer Oost-USA

Uiteraard is er nog zoveel meer te beleven op het gebied van natuur, cultuur en historie. Amerika blijft u op alle fronten verbazen, want ook de verschillende steden in het oosten van Amerika, zorgen ervoor dat u compleet verrast wordt. Wilt u meer weten over het oosten van de Verenigde staten of heeft u interesse in een ander deel van het land? Wij helpen u maar al te graag om deze bijzondere reis samen te stellen. Neem ook vooral een kijkje tussen onze andere blogs over Amerika. 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.