· 

Thailand: adembenemend mooi

Geschreven door: Marola Bastiaanse

Een prachtig gelegen land in het zuidoostelijke deel van Azië waar u kunt genieten van de indrukwekkende natuur met haar natuurgebieden en meest prachtige stranden, maar ook van de bijzondere cultuur met de tempels en historie. Als u op zoek bent naar een grote verscheidenheid aan cultuur en natuur bent u hier zeker weten op uw plek. Ontdek alvast de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van dit unieke land, zoals de gouden driehoek en River Kwai. 

Tempels en markten in Bangkok

Eén van de hoogtepunten van Thailand is de hoofdstad Bangkok, met zijn prachtige kleurige markten, tempels en paleizen, zoals de Maeklong Market. Het is een unieke markt midden op een, nog in gebruik zijnde, spoorbaan. De Damnoen Saduak, ook wel de drijvende markt genoemd waar de Thaise bevolking hun koopwaar zoals groente, fruit, vis etc in smalle bootjes aanbiedt. Daarnaast is het Grote Paleis, een indrukwekkend tempelcomplex dat gebouwd is, zeker een bezoek waard met de in verschillende stijlen met onder andere de Wat Phra Kaew en de smaragden boeddha. De Wat Pho het oudste en grootste tempelcomplex van Bangkok met zijn grote rustende Boeddha. Tot slot maken de cultuur en historie Bangkok zeker de moeite waard voor een bezoek.

River Kwai/ Kachanaburi

Op zo'n 120 km van Bangkok, bevindt zich, bij Kanchanaburi, de River Kwai met de Ere Begraafplaats, de ‘Bridge over the River Kwai’, het Thailand – Burma Railway Museum en het JEATH War museum. Hier wordt een indrukwekkend beeld geschetst van de ontberingen van die gevangenen uit Japan, Engeland, Amerika/Australie, Thailand en Holland (JEATH) hebben moeten doorstaan die gezamenlijn aan deze spoorlijn hebben gewerkt. Het is zelfs mogelijk om in te stappen in de Death Railway Train voor een tocht over deze beroemde Dodenspoorweg.

Chiang Rai/Gouden Driehoek

Chiang Rai, gelegen in het noorden van Thailand, is een sfeervol stadje met bezienswaardigheden uit het vroegere Lana-Koninkrijk en de leuke avondmarkt. In de omgeving zijn prachtige berglandschappen en de mooiste panorama’s te vinden. Tevens zijn ook nog nederzettingen van bergstammen die bezocht kunnen worden. In deze regio komen Thailand, Myanmar en Laos samen aan de Mekong Rivier wat ook wel de Gouden Driehoek wordt genoemd en waar nog niet zo lang geleden de opiumteelt nog welig floreerde.

Chiang Mai/Mae Hong Song

Chiang Mai beschikt over diverse bezienswaardigheden zoals de Wat Phra Sing en de Wat Chiang Man maar een van de mooiste tempels van Thailand is de Wat Phra That Doi Sethup tempel die hier te bezoeken is. Deze is gelegen in de bergen. Na 300 treden, welke omringd worden door slangen en drakenkoppen, is er een prachtig uitzicht over de valleien en de stad Chiang Mai. In Mae Hong Son, gelegen ca 240 km van Chiang Mai wonden een van de meest aparte bergstammen de Karen Padunag, beter bekend als de ‘Longnecks’. De hals van de op jonge leeftijd ‘uitverkoren’ dame van deze stam wordt ‘verlengd’ met koperen ringen.

Stranden in Thailand

Buiten al de prachtige natuur, cultuur en historie dat Thailand te bieden heeft beschikt ze ook over een aanzienlijk aantal stranden. De een nog mooier dan de andere zoals o.a. Phuket, Koh Samui, Krabi, Koh PhiPhi, Hua Hin, Cha-am etc. Op deze stranden heeft u de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen met een cocktail.

Het indrukwekkende regenwoud in Thailand, Khao Sok Nationaal Park

Khao Sok NP bestaat uit het Rajaprapha stuwmeer en het natuur en wildreservaat Klong Song. Het is een veelzijdig Nationaal park met zijn meer dan 1000 meter hoge bergtoppen, de Klong Song rivier, waar een kanotocht op gemaakt kan worden en het enorme Rajaprapha stuwmeer, het mooiste meer van Zuid-Oost Azië met rotspartijen die loodrecht uit het water omhoog komen. Hier leven tal van dieren zoals Olifanten, apen, beren, tijgers, panters, vogels etc. Het is zeker de moeite waard om hier een jungletocht onder begeleiding te maken waarbij u al dit prachtige natuurschoon kunt bewonderen.

Er is nog heel veel meer te beleven

Het is dus zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan dit veelzijdige land. Twijfelt u nog? Breng dan een bezoek aan ons reisbureau en ontdek wat voor moois er nog meer te beleven is!

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.