· 

West-Maleisië: betoverend mooi

Geschreven door: Iris de Jong

 

In het hart van Azië is één van de beste geheimen van het continent gelegen, namelijk Maleisië. Er is een schat verborgen aan cultuur, natuur en aan historie. Maleisië biedt mogelijkheden voor de reiziger die uit is op een actieve vakantie, maar heeft u toch meer behoefte aan rust? Dan zijn de tropische parelwitte stranden iets voor u. Het wordt tijd om die schat aan mogelijkheden te ontdekken. Laat u betoveren door de mooie achterliggende verhalen, bruisende steden en ongelooflijke mooie natuur.

Voor iedereen een belevenis

Maleisië is juist zo uniek, omdat er voor iedereen een belevenis is. De natuurliefhebber kan genieten van de immens mooie natuur en de natuurparken bezoeken. De strandliefhebber maakt er een ware relaxvakantie van op de parelwitte stranden met de azuurblauwe zee. Maar ook de cultuurliefhebber is hier op zijn plek. Wat dacht u bijvoorbeeld van de historische stad Malakka? Deze culturele, maar vooral ook historische stad richt zich volledig op kunst en valt te vergelijken met een waar openluchtmuseum. De stad lijkt in een soort aparte delen opgebouwd. Er is enerzijds een link te vinden met Nederland, omdat de Christ Church op het rode plein (ook wel Dutch Square genoemd), van oorsprong een Nederlandse kerk was, maar vandaag de dag een echte toeristische trekpleister is. Anderzijds is er een deel dat te vergelijken valt met Chinatown, waar u onder andere indrukwekkende tempels kunt bewonderen, zoals de Cheng Hoon Teng Tempel.

De schilderachtige Cameron Highlands

In de deelstaat Pahang vindt u een prachtige groene theevelden, namelijk de Cameron Highlands. Het wordt ook wel het theegebied van het land genoemd en dat is niet zo heel gek als u zich beseft dat dit eveneens één van de meest vruchtbare stukken grond is van heel Maleisië is. Het gebied ligt zo'n 1.500 meter boven de zeespiegel en kent een ander klimaat dan in de rest van Maleisië. De temperatuur is namelijk een stuk lager met zo'n 20 graden. Dit heuvellandschap is met name zo bijzonder omdat het iets betoverends over zich heeft met haar indrukwekkende landschappen vol met theeplantages. Als u op zoek bent naar de minder bezochte theeplantages, omdat u de drukte wilt ontwijken, is Bharat Tea Plantation een aanrader. is het minst toeristisch, maar daardoor zeker niet minder indrukwekkend. Uiteraard zijn er verschillende excursies te boeken, om zoveel mogelijk van dit mooie natuurgebied te kunnen zien. Wilt u wat afwisseling? Bezoek dan ook het centrum van de Highlands en geniet van een diner in één van de restaurants of verken de omgeving via een tour of op eigen gelegenheid.

Tropisch genieten

Er is natuurlijk zat te beleven in Maleisië, maar heeft u ook wat behoefte aan rust? Dan bent u op Langwaki helemaal op uw plek. Ervaar het tropische vakantiegevoel met verlaten zandstrandjes waar u volledig kunt onthaasten. Toch wat meer behoefte aan luxe? Ga dan naar het strand van Pental Cenang met een zandstrand van maar liefst 2 kilometer lang, een azuurblauwe zee en de palmbomen die u doen beseffen dat u hier echt tot rust kunt komen. Ook de watersporter kan hier zijn geluk op, want er zijn volop faciliteiten om sporten in het water te beoefenen. 

Kuala Lumpur

Natuurlijk mag u, wanneer u naar Maleisië reist, de hoofdstad niet overslaan.  Deze Aziatische stad is vooral bekend om de combinatie van moderne architectuur en historische, koloniale bouwwerken. Een hiervan is de Petronas Twin Towers, wat zeker weten een van de meest indrukwekkende bouwwerken is. Ook voor de winkelliefhebbers is het een aanrader, want het mooiste en tevens grootste winkelcentrum is verdeeld over een aantal verdiepingen. Daarnaast kunt u ook genieten van een waanzinnig uitzicht over Kuala Lumpur. Heeft u toch meer zin het bezoeken van tempels? Dan kunt u naar één van de grootste tempels, de Thean Hou Temple. Altijd leuk bijzonder om even te kijken als u er toch bent!

Op naar de jungle

Er zijn veel verschillende nationale parken die een bezoek waard zijn, maar het Taman Negara National Park ligt in de jungle. Het bijzondere aan dit park is dat u zich bevindt in het leefgebied van de olifanten en tijgers. Hoe mooi is het om deze dieren in het wild te spotten? Ook hier worden verschillende excursies georganiseerd en dan met name trektochten, maar dat is des te specialer als u in het oerwoud bent. Bekijk hieronder een video van het Taman Negara National Park die met een drone, dus van bovenaf, opgenomen is. Zo haalt u het gevoel van de jungle al een beetje bij u in huis!

Maleisië blijft verrassen

Dankzij het feit dat er nog zoveel meer te zien en beleven is, blijft Maleisië altijd verrassen! De unieke combinatie van natuur, cultuur, historie en de optie om er ook een relaxvakantie van te maken, maakt dit land zo uniek. Klinkt u dit als muziek in de oren? Dan is Maleisië beslist iets voor u! Ontdek dit prachtige land en laat u betoveren.

 

Wilt u meer informatie? Klik hier om contact met ons op te nemen.